8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucataria de weekend

Bucataria de weekend

Ingrediente: 3 foi de plăcintă, 100 ml lapte, 100 ml ulei, 150 g iaurt, piper, boia de ardei, o legătură de pătrunjel, brânză rasă, caşcaval ras, 2 felii de brânză topită.
Mod de preparare:
Se amestecă brânza, care nu este indicat să fie sărată, caşcavalul ras, piperul, boiaua şi pătrunjelul tocat. Separat, laptele, uleiul şi iaurtul se amestecă şi ele, apoi se ia o tavă rotundă, se unge bine cu ulei, punându-se un pic mai mult pe fundul ei. Se aşază prima foaie de plăcintă întreagă şi se unge cu amestecul de iaurt, lapte şi ulei. Se presară apoi umplutura şi, din loc în loc, se pun bucăţele rupte din brânza feliată. Deasupra se aşază bucăţi din foaia de plăcintă, ca un strat. Se toarnă peste ele puţin din amestecul de iaurt, apoi se pun umplutură şi bucăţi din brânza topită feliată. Se acoperă iar cu zdrenţe din foile de plăcintă, se toarnă din iaurt, se pune brânza şi se repetă procedeul până se termină. Ultima foaie trebuie să fie întreagă. După ce se pune şi aceasta, se unge şi ea cu amestecul de iaurt. Tava se bagă la cuptor, încins în prealabil la 175 de grade Celsius, pentru 20-25 de minute sau până se rumeneşte. Se poate servi atât caldă, cât şi rece.

Melcişori cu mere şi marţipan

Ingrediente: 150 g unt/margarină, 500 ml lapte (1,5% grăsime), 50 g drojdie, 2 ouă, o linguriţă de sare, 85 g zahăr, 900 g făină, 5-6 mere, 200 g de marţipan.
Mod de preparare:
Curăţaţi şi radeţi merele. Stropiţi cu câteva picături de zeamă de lămâie pentru a nu se oxida. Radeţi şi marţipanul şi amestecaţi-l cu merele. Laptele şi cu untul le încălziţi. Adăugaţi drojdia să se dizolve. Într-un alt vas puneţi făina, sarea, zahărul şi ouăle şi amestecaţi-le cu mixerul. Adăugaţi şi un strop de vanilie, apoi acoperiţi şi lăsaţi la dospit. Răsturnaţi coca pe masă, rupeţi bucăţi şi întindeţi. Puneţi umplutura, întindeţi, rulaţi şi tăiaţi felii. Aşezaţi rondelele în hârtii speciale pentru astfel de prăjituri. Ungeţi-le cu ou şi coaceţi-le timp de 30 de minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU