16.2 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Moda pe pârtie

Confortul şi izolaţia sunt atributele care ar trebui să caracterizeze orice costum de schi.

Un weekend la munte costă în aceste zile mult mai puţin decât în perioada sărbătorilor de iarnă. Pentru amatorii de sporturi de iarnă, o vizită în magazinele de profil este necesară pentru a achiziţiona la preţuri mai mici vestimentaţia adecvată. Confortul, izolaţia şi siguranţa sunt atributele de care trebuie să ţineţi cont atunci când vine vorba de alegerea costumului pentru pârtie.

 

O ţinută la modă

 

Pentru că trebuie să vă simţiţi comod în haine pe pârtie, să vă puteţi mişca cu uşurinţă braţele şi picioarele, o haină rigidă nu v-ar fi de nici un ajutor atunci când veţi schia sau vă veţi da cu snowboardul. O haină de schi, călduroasă, în culori vii ar fi, în schimb, o alegere potrivită. Geaca trebuie să fie din materiale rezistente la apă şi vânt şi, ca să nu îngheţaţi, aceasta trebuie să aibă un strat impermeabil. Cu cât acesta este mai gros, cu atât haina este mai rezistentă. Geaca şi pantalonii trebuie să fie făcute din materiale care să lase să iasă transpiraţia, susţin specialiştii în domeniu. Buzunarele cu fermoare vă vor ajuta să nu pierdeţi obiecte de care nu vă puteţi lipsi. Şi, dacă geaca şi pantalonii de schi au fost aleşi cu grijă, nu uitaţi nici de piesele de vestimentaţie care se poartă pe sub costumul de schi. Având în vedere că depuneţi efort şi, cu siguranţă, veţi transpira, este bine ca pantalonii şi bluzele pe care le purtaţi pe sub costum să fie din bumbac, să se usuce repede şi să respire.

Nu uitaţi de accesorii. Mănuşile nu trebuie să fie în nici un caz din piele. Recomandate şi practice sunt cele duble, cu partea din interiorul palmei aderentă pentru a ţine beţele de la schiuri. Şosetele nu ar trebui să lipsească din dotare, la fel şi ochelarii de soare care să vă ofere protecţie UV. Puteţi să vă asortaţi la costumul de schi şi un rucsac, în care să ţineţi o sticlă de apă. Dacă ninge, nu uitaţi să vă luaţi o căciulă, pentru a vă proteja capul de umezeală. În zilele răcoroase, este suficientă o bentiţă sau o pereche de „urechi“ îmblănite, viu colorate, care vă vor da un aer ştrengăresc. Bentinţei sau căciuliţei îi puteţi accesoriza un fular în aceeaşi nuanţă. Culorile vesele sunt variantele preferate de majoritatea iubitorilor sporturilor de iarnă.

 

Tendinţe excentrice

 

Şi pentru că excentricul nu putea să lipsească nici de pe pârtiile de schi, designerii au creat pentru doamnele şi domnii cu portofele bine garnisite schiurile care strălucesc, cu cristale Swarovski. Cei care vor să exceleze pe pârtie, ştiu că schiurile, beţele, clăparii şi ochelarii trebuie să se asorteze neapărat cu elegantul costum de schi. Dacă totul a fost asortat, atunci se pot alege şi schiurile cu pietre semipreţioase. Cei care nu le preferă, dar în acelaşi timp iubesc strălucirea cristalelor Swarovski pe orice ţinută sau accesoriu, pot alege căciulile de schi cu astfel de pietre. Tot la capitolul accesorii, împătimiţii sporturilor de iarnă îşi pot completa ţinuta cu un ceas, extrem de util, care se pune pe geacă, indică temperatura, are barometru şi alarmă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS