6.7 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinForma feţei dictează modelul cerceilor

Forma feţei dictează modelul cerceilor

Cerceii reprezintă accesorii deosebite, ce conferă un plus de farmec şi atractivitate oricărei femei. Cel mai bun lucru în privinţa lor este că există o pereche potrivită pentru fiecare ocazie şi pentru fiecare doamnă.

Datorită faptului că sunt foarte aproape de faţă, cerceii trebuie să completeze imaginea şi să se potrivească perfect cu forma chipului celei care îi poartă. În materie de cercei, există câteva modele clasice, de bază, care pot fi purtate în orice moment al zilei şi care sunt potrivite pentru o gamă destul de largă de opţiuni vestimentare şi ocazii.

Pentru a alege perechea de cercei ideală pentru dumneavoastră, în primul rând trebuie să vă identificaţi forma feţei pentru a putea hotărî ce stil de cercei vă va completa aspectul în cel mai fericit mod. Decideţi care sunt cele mai reuşite trăsături ale chipului dumneavoastră şi gândiţi-vă cum să le puneţi în valoare. În plus, când vă alegeţi cerceii, luaţi în considerare şi alte aspecte precum culoarea părului, nuanţa tenului, conformaţia şi vestimentaţia.

 

Pentru doamnele cu faţa rotundă sau ovală

 

Dacă vă număraţi printre femeile care au faţa rotundă, atunci este indicat să alegeţi cercei subţiri şi lungi, pentru că astfel veţi obţine un efect de alungire şi veţi crea impresia că faţa dumneavoastră are şi linii drepte. De asemenea, puteţi purta cercei lungi, compuşi din mai multe elemente, ovali sau cu forme alungite, pătraţi, dreptunghiulari sau cu linii combinate în unghiuri, dar aveţi grijă să evitaţi bobiţele, creolele sau pe cei masivi.

Clasica formă ovală a feţei este foarte „comodă“, potrivindu-se cu aproape orice model de cercei. Doamnele înzestrate cu o faţă ovală pot experimenta diverse stiluri pentru a decide în final ce li se potriveşte cel mai bine. Dacă faceţi parte din această categorie, puteţi purta fără probleme cercei delicaţi, în formă de perlă, bobiţe sau lacrimă. Dacă încercaţi, veţi constata că vă stă foarte bine cu o pereche de cercei lungi, în formă de spirală, care atârnă. Bijuteriile cu perle, diamante sau alte tipuri de pietre preţioase pun şi mai mult în valoare o faţă ovală, mai ales dacă tunsoarea care o încadrează este scurtă. Totuşi, evitaţi să purtaţi cercei extrem de lungi şi subţiri, pentru că aceştia vă vor alungi şi mai mult faţa.

 

Cercei cu baza lată pentru feţele în formă de inimă

 

Doamnele a căror faţă are formă de inimă trebuie să caute cercei care au baza mai lată: cercei-lacrimă, de tip candelabru sau orice fel de formă de triunghi cu vârful în sus. Pentru această formă a feţei, cerceii rotunzi sau ovali sunt o alegere inspirată, atâta timp cât nu devin ascuţiţi pe măsură ce coboară spre gât. Cei în stil piramidă sunt şi ei o variantă bună, în schimb, feriţi-vă cât puteţi de cerceii în formă de inimioară sau de cei foarte scurţi.

 

Cerceii cu colţuri rotunjite, ideali pentru faţa pătrată

 

În cazul feţelor pătrate, cea mai bună opţiune în materie de cercei o reprezintă cei cu formă unghiulară şi colţuri rotunjite, căci acest stil de podoabe ajută la „înmuierea“ trăsăturilor chipului. Atâta timp cât evitaţi unghiurile dure şi formele pătrate, puteţi purta aproape orice tip de cercei. Cei cu margini curbate vor adăuga rotunjimea de care această formă de faţă are nevoie, iar aceia lungi, subţiri, în formă de lacrimă sau cei cu mai multe straturi vor conferi un oarecare efect de alungire a feţei pătrate.

 

Faţa alungită, completată de cercei-candelabru

 

Dacă faceţi parte din categoria doamnelor a căror faţă este alungită, este recomandabil să purtaţi cercei-bobiţă, simpli, sau unii în stil candelabru. Cerceii tridimensionali sunt o alegere bună, întrucât vor crea impresia de rotunjire. Pentru a conferi un strop de lăţime feţei, puteţi purta podoabe rotunde, triunghiulare cu vârful în sus, dar şi cercei pătraţi. Evitaţi-i însă pe cei plaţi şi pe cei lungi şi subţiri, care atârnă.

 

Faţa-diamant şi faţa triunghiulară

 

Doamnele care au faţa în formă de diamant sunt sfătuite să poarte cercei scurţi şi laţi. Liniile drepte sau combinaţiile de curbe sunt alegeri inspirate, la fel ca şi bobiţele sau cerceii scurţi, cu pietre. Evitaţi să vă afişaţi cu cercei lungi şi subţiri: nu vă vor avantaja deloc.

Dacă faţa dumneavoastră este triunghiulară, atunci aveţi nevoie de cercei care să îndulcească unghiurile ascuţite. O alegere inspirată ar fi o pereche de cercei mari, ovali sau unii mici, rotunzi. Optaţi pentru unii curbaţi în partea de jos şi evitaţi-i pe cei care devin ascuţiţi.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS