17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAmenajarea ne reflectă stilul de viaţă

Amenajarea ne reflectă stilul de viaţă

Creaţie a decoratoarei Wanda Dinu, amenajarea interioară din imagine a fost obţinută prin contribuţia întregii familii. Mai exact, fiecare membru al casei a fost solicitat să participe la alegerea materialelor pentru spaţiul care urma să îi revină.

 

Posesori ai unui teren cu o poziţie privilegiată, în zona Cotroceni, proprietarii locuinţei au demarat în urmă cu aproximativ doi ani construcţia unui mic bloc alcătuit din câteva apartamente. Ultimul etaj, configurat ca un apartament penthouse, l-au oprit pentru ei, structurându-i interiorul astfel încât să corespundă nevoilor celor patru membri ai familiei.

„Înainte am locuit într-o vilă foarte mare, care însă nu ne oferea un mod de viaţă practic, mai ales că aveam şi doi copii mici. Tocmai din acest motiv am dorit să ne mutăm aici, unde ne-am limitat doar la spaţiile de care aveam nevoie“.

Deşi are o suprafaţă de 280 mp (140 mp/etaj), fiind poate chiar mai mare decât multe alte locuinţe, apartamentul a fost organizat sistematic, aşa că încăperile nu au dimensiuni prea mari. De fapt, doar primul nivel este alocat locuirii propriu-zise, aici aflându-se zona de zi (livingul şi bucătăria) şi dormitoarele cu băile aferente. Spaţiul de sus – o dorinţă specială a stăpânului casei – a fost gândit ca loc destinat recreerii şi petrecerilor. O mare parte din el este ocupat de terasă, restul revenindu-le unei camere de zi şi biroului proprietarului.

După ce blocul a fost dat în folosinţă în iulie 2008, a urmat febra căutărilor unei surse de inspiraţie pentru amenajarea interioară. Doamna casei a văzut într-o revistă de specialitate câteva lucrări ale decoratoarei Wanda Dinu şi s-a regăsit în stilul de amenajare al acesteia. „Am contactat-o şi i-am spus că vrem să ne decoreze casa. Trebuie să recunoaştem că suntem foarte mulţumiţi de rezultat. În timpul câtorva întâlniri cu toţi membrii familiei, dumneaei a încercat să ne descopere felul de a fi, să ne afle plăcerile şi să vadă în ce decoruri ne regăsim. Am mers împreună la firma de la care am achiziţionat drapajele pentru interioare. Totul a pornit de la alegerea imprimeurilor pentru draperii, tapiţerii şi cuverturi. Decorul a fost ţesut în jurul acestor elemente. Băieţii au ales materialele pentru camerele lor, iar eu şi soţul – pe cele destinate livingului şi dormitorului matrimonial“, a spus stăpâna casei.

 

Design clasic

 

Membrii familiei au participat activ împreună cu decoratoarea la alegerea pieselor de mobilier. „În ceea ce priveşte mobila, ne-am oprit la piese din lemn masiv, de la Art Plus Galery. Stilul de amenajare este clasic, lejer, atât în ceea ce priveşte designul mobilierului, cât şi cromatica. Pentru a realiza un interior original, dar şi pentru a asorta perfect mobilierul cu ţesăturile, am tapiţat piesele de mic mobilier cu materialele alese de noi. Doar canapeaua cu huse detaşabile, achiziţionată de la Mobexpert, a rămas nemodificată. Pernuţele decorative sunt cele care personalizează colţul de relaxare, prin imprimeurile lor cu imagini pariziene, care amintesc de La Belle Epoque.

Pentru că şi eu, şi soţul aveam nevoie de câte un spaţiu de lucru, am convenit să amenajăm două birouri: unul mic, pentru mine, în living, şi altul, pentru el, la etaj.

Mobilierul de bucătărie are, de asemenea, un design clasic şi a fost achiziţionat de la Mobexpert. Pentru a se apropia cât mai mult de imaginea bibliotecii din living, decoratoarea Wanda Dinu i-a adăugat anumite accesorii. În bucătărie luăm doar micul dejun şi gustări, iar la etaj luăm prânzul şi cina şi gătim. Vara, mâncăm aproape întotdeauna pe terasă.

Am preferat ca dormitorul matrimonial să nu aibă dimensiuni prea mari, pentru că ne doream o cameră de odihnă intimă. Mobilierul şi drapajele elegante, din catifea grena, cu pasmanterie bogată, amintesc, de asemenea, de stilul La Belle Epoque. Din cauza unei grinzi ce întrerupe linia spaţiilor de depozitare, dulapul pare încastrat, iar suprafaţa elementului de rezistenţă este folosită ca suport pentru un televizor plat.

Baia care deserveşte dormitorul, dotată de noi cu cabină de duş, este foarte interesantă, datorită tapiţeriei înrămate care acoperă o suprafaţă mare din perete, dar şi datorită finisajelor alese de decoratoare: granit pentru pardoseală şi tapet pentru pereţi“, a povestit proprietara imobilului.

 

Dotări funcţionale

 

La amenajarea camerelor băieţilor, Wanda Dinu a colaborat cu fiecare dintre copii.

„Împreună cu Alexandru, de 16 ani, a stabilit componenţa dormitorului acestuia: un pat de mijloc încadrat de o structură din lemn cu dulapuri, o zonă video pentru televizor şi un loc de studiu prevăzut cu un mic birou. Deoarece, anul acesta, Alexandru a plecat la studii în străinătate, camera lui nu mai este aglomerată de cărţi şi lucruri personale. Mezinul de numai nouă ani, Andrei, are veleităţi de inventator. Locul de creaţie nu şi l-a stabilit în camera sa, ci în garaj, unde are un banc de lucru la care construieşte diferite obiecte. Ceva mai animat, dormitorul său beneficiază de mai multe spaţii de depozitare, mai ales că a primit de la fratele său mai mare multe cărţi. Din cauza formei neregulate a camerei, decoratoarea a încercat să valorifice cât mai bine spaţiul, optând de această dată pentru o canapea extensibilă, în locul unui pat de mijloc“, a spus proprietara imobilului.

Oana VOICU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS