8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinÎngrijirea buzelor

Îngrijirea buzelor

Buzele sunt zona feţei cea mai expusă variaţiilor climatice, frigului, vântului şi căldurii, ceea ce le face foarte sensibile. Deseori se întâmplă ca buzele să se usuce, să se deshidrateze, să piardă din volum şi să devină dificil de machiat. Pentru a preveni astfel de probleme trebuie să efectuaţi o serie de îngrijiri.

Zona buzelor este lipsită de glande sebacee, astfel că ele sunt mai uscate decât restul tenului. Frigul, vântul sau căldura excesivă pot cauza dehidratarea şi crăparea lor. Asta se întâmplă mai des în anotimpul rece. De asemenea, crăparea buzelor poate fi provocată şi de rujul pe care îl folosiţi sau de pasta de dinţi. De aceea, în perioada cât buzele sunt crăpate, înlocuiţi pasta de dinţi cu fluor pentru curăţarea dinţilor cu bicarbonat de sodiu uşor umezit sau cu un gel de dinţi ce conţine Aloe Vera. Un gest pe care suntem deseori tentaţi să-l facem în asemenea situaţii este acela de a ne umezi buzele cu salivă. Este însă un tic care face mai mult rău. Saliva nu hidratează buzele, acestea se vor usca foarte repede şi vor crăpa, fapt care poate cauza neplăceri săptămâni în şir sau chiar luni.

Pentru prevenirea deshidratării buzelor este recomandat să folosiţi o cremă cu o bază activă hrănitoare şi vitaminizată, care să le ofere protecţia necesară şi să le redea volumul normal.

Pentru a rezolva problema deshidratării buzelor, aplicaţi cu regularitate un strugurel, un balsam sau folosiţi un umidificator. Evitaţi băuturile foarte calde sau alimentele acide deoarece acestea pot provoca arsuri sau iritaţii. Nu vă jupuiţi pielea de pe buze şi nu le atingeţi prea des cu mâinile. Folosiţi creme hrănitoare, cu formule pe bază de vitamina A şi E sau de unt de cacao.

 

Exfoliaţi buzele o dată pe lună

 

Cel puţin o dată pe lună efectuaţi o operaţiune de exfoliere, pentru eliminarea celulelor moarte. Luaţi o periuţă de dinţi nefolosită şi masaţi uşor buzele timp de câteva minute. Pentru a evita deshidratarea, puteţi să vă ungeţi buzele zilnic cu unt fără sare sau cu smântână proaspătă. Castravetele crud aplicat pe buze, la fel ca şi uleiul de măsline, are un efect benefic asupra buzelor dumneavoastră. De asemenea, vă puteţi prepara un amestec din trei picături de ulei de trandafir şi o linguriţă de ulei de porumb, pe care să-l folosiţi de mai multe ori pe zi. Acelaşi lucru îl puteţi face cu uleiul dintr-o capsulă de vitamina E, care are efect de catifelare. Nu uitaţi că pentru hidratarea întregului corp şi implicit a buzelor este esenţial să consumaţi cât mai multe lichide.

Un lucru de care trebuie să ţineţi cont este acela că seara, în momentul în care vă demachiaţi pe faţă, gât şi decolteu, nu trebuie să uitaţi de buze. Îndepărtaţi orice urmă de gloss, de ruj sau de creion de pe buze. Mierea este unul dintre produsele care fac adevărate minuni atunci când vine vorba despre buze. O puteţi aplica fie simplă, fie în combinaţie cu propolis. Amestecaţi o jumătate de linguriţă de miere cu trei picături de propolis. Acest amestec va acţiona precum o mască şi este foarte bun pentru doamnele care au buzele crăpate sau uscate.

O atenţie foarte mare trebuie să o acordaţi machiajului buzelor. Alegeţi de fiecare dată produse de foarte bună calitate, chiar dacă va trebui să cheltuiţi mai mulţi bani. Rujul trebuie aplicat corect şi înainte de folosire este indicat să puneţi o picătură de fond de ten pe buze. Acesta le va proteja şi, în plus, va face ca rujul să reziste. De asemenea, puţină pudră aplicată pe buze reprezintă o bază excelentă pentru ruj. Evitaţi gloss-urile foarte lucioase, care nu fac decât să deshidrateze pielea buzelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU