12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Barbă de Cartea Recordurilor

Un profesor indian de 42 de ani a intrat în Cartea Recordurilor graţie bărbii sale de o lungime impresionantă. După cum informează tiscali.it, Sarwan Singh din Surrey are o „podoabă facială“ de nu mai puţin de 2 metri şi 36 de centimetri, fiind de departe deţinătorul celei mai lungi bărbi din lume. Domnul profesor, adept al sikhismului, o religie apărută în India septentrională a secolului XV, este de părere că lungimea ieşită din comun a bărbii sale se datorează unei intervenţii divine. „Este vorba de un dar de la Dumnezeu. Am o senzaţie de bucurie divină“, a spus Singh. De altfel, credincioşii sikh nu îşi taie niciodată barba sau părul, pentru a altera cât mai puţin posibil „creaţia divină“. Şi precedentul deţinător al recordului este tot un sikh, din Punjab, India, posesorul unei bărbi de 1,83 metri. Barba actualului campion a fost măsurată cu atenţie de trei reprezentanţi ai Guiness Book, în timpul desfăşurării unei ceremonii la care au participat 200 de persoane.

 

Evadare prin poştă

Un turc de 42 de ani, condamnat la şapte ani de închisoare pentru trafic de droguri, a pus pe jar autorităţile germane după ce a reuşit să evadeze prin intermediul unui colet poştal. Bărbatul de 42 de ani, care lucra în tipografia penitenciarului din apropiere de Duesseldorf, a reuşit să se strecoare în cutia de 150 x 120 cm, lângă celelalte materiale ce trebuia livrate în unele magazine. Coletul a fost apoi transportat în camionetă, bărbatul reuşind să părăsească ascunzătoarea în timp ce autovehiculul se afla în mers. Şoferul a observat evenimentele ciudate din remorcă, a tras pe dreapta şi a anunţat poliţia. În opinia administratorului închisorii, evadatul a avut complici, care l-au ajutat să se facă nevăzut după ce a sărit din camionetă.

Rablă preţioasă

Un american a avut surpriza să constate că rabla sa, pe care spera să obţină măcar 500 de dolari, este mult mai preţioasă decât credea. După doar nouă zile de la publicarea anunţului de vânzare pe eBay, bărbatul s-a pomenit în cont cu 226.000 de dolari. Americanul care s-a înregistrat sub numele de „123ecklin“ a scos la vânzare un rarisim Pontiac LeMans Tempest Super Duty Coupe din 1963. El moştenise autoturismul sport de la o rudă. După ce a văzut că maşina nu are motor, cutie de viteze, iar interiorul era afectat de rugină, a decis să scape de fierul vechi inutil, sperând să obţină măcar câteva sute de dolari. Potrivit menţiunilor din anunţ, maşina nu mai avea nici cheile de portbagaj. După nouă zile, maşina a fost vândută pentru incredibila sumă de 226.521 de euro. Din câte se pare, rabla „scoasă la mezat“ este unul dintre cele şase exemplare de Pontiac LeMans Tempest Super Duty Coupe lansate pe piaţă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS