14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinUn apartament cu adevărat confortabil

Un apartament cu adevărat confortabil


Dispunând de o suprafaţă de 150 mp şi de mână liberă din partea proprietarilor, designerul-arhitect Maria Dulhan a făcut o adevărată demonstraţie de măiestrie, amenajând spaţii personalizate pentru fiecare membru al familiei.

 

Gazdele noastre – o familie tânără, cu două fetiţe, de opt, respectiv 12 ani -, care au locuit până de curând într-un apartament de bloc de dimensiuni modeste, au achiziţionat o locuinţă nouă, cu patru camere, în zona Parcului Herăstrău. Blocul recent construit a fost dat în folosinţă la 1 iulie 2008, însă proprietarii, oameni prevăzători, au apelat la serviciile unui designer de interioare încă de când apartamentul se afla în faza de finisaj. La recomandarea unor prieteni, ei au luat legătura cu designerul Maria Dulhan, cunoscută pentru stilul de amenajare cald, fără înclinaţii tehno, care povesteşte cum a decurs amenjarea locuinţei. „Când am preluat lucrarea, constructorul era la etapa de finisaje, însă beneficiarul renunţase la dotările standard, pentru că îşi dorea o casă aparte, care să-l reprezinte. Prima măsură pe care am luat-o a fost aceea de a închide bucătăria (de tip american) şi holul de intrare cu un perete din gips-carton, care să ofere intimitate livingului de mari dimensiuni. Apoi, lucrările s-au concentrat pe finisaje şi pe realizarea ambientului interior. Am făcut o singură plimbare cu proprietarii prin mai multe magazine pentru a vedea cam ce îşi doresc şi pentru a le sugera diverse combinaţii şi materiale. Având mână liberă din partea lor, am achiziţionat singură obiectele. Pe tot parcursul lucrărilor ne-am consultat doar telefonic, deoarece ei au preferat să vadă amenajarea la sfârşit. Pentru finisarea pereţilor, am ales o nuanţă de alb fildeş, pe care am folosit-o în toate zonele casei. Am personalizat camerele cu ajutorul perdelelor, draperiilor şi al mobilierului. Pentru livingul foarte mare, de aproximativ 45 mp, am ales piese de mobilier dintr-o esenţă de lemn mai închisă (ferrara brun). Acestea au un design simplu, minimalist, deoarece proprietarii şi-au dorit foarte mult ca spaţiul să rămână cât mai liber. Mobilierul a fost realizat la comandă de o firmă din Râmnicu Vâlcea, cu care lucrez de mai mult timp“, a spus Maria Dulhan.

 

Bucătăria, dormitorul matrimonial – un plus de culoare

 

Maria Dulhan a fost ajutată în realizarea amenajării şi de Amalia, alt designer de succes. „Proprietarii şi-au dorit o bucătărie veselă, dar totodată modernă. De aceea, am ales o nuanţă de măr verde, pe care am combinat-o cu un bej deschis Cremona. În dreptul blatului de lucru nu am folosit clasica faianţă, ci am optat pentru o placă de PAL în culoarea fronturilor suspendate, pe care Amalia a pictat margarete, folosind o vopsea cu uscare rapidă. Deoarece proprietarii nu gătesc mult, şi-au dorit în bucătărie o masă mai mică. La IKEA am găsit un model extensibil, perfect asortat.

Am amenajat dormitorul matrimonial plecând de la ideea că era vorba despre un spaţiu de odihnă, în care nu aveau ce căuta culorile violente şi decorurile austere. Am folosit draperii grele şi nuanţe de pământ, odihnitoare. Spaţiul destul de generos al camerei (aproximativ 17 mp) a permis organizarea mai multor locuri de depozitare, absolut necesare. Baia aferentă dormitorului matrimonial este foarte mică, motiv pentru care am optat pentru o cabină de duş cu rame din metal şi uşi din sticlă transparentă“, a mai spus Maria.

 

Camerele copiilor, pline de veselie

 

Camerele fetiţelor au primit amenajări diferite, având în vedere că destinatarele au personalităţi puternice şi firi diferite. Deşi ambele încăperi sunt vesele şi pline de prospeţime, una dintre ele, fiind orientată spre nord, a necesitat mai multă culoare, pentru a deveni mai luminoasă. „În ceea ce priveşte organizarea pieselor de mobilier, am încercat o delimitare a zonei de lucru de cea de dormit sau de joacă. Am optat pentru paturi cu montare la perete, deoarece oferă mai multă protecţie copiilor. De asemenea, am comandat saltele mai late, de 120 cm, pentru a putea dormi şi câte doi copii în pat atunci când rămâne o prietenă în vizită. În plus, aşezând mai multe pernuţe la perete, patul arată ca o banchetă. Campioane la înot, cele două surori au primit din partea Amaliei tablouri special pictate de ea, cu teme marine. Baia fetiţelor, la fel de veselă ca şi dormitoarele lor, a fost decorată în nuanţe de măr verde, cu accente de floarea-soarelui. Elementul decorativ principal este lavoarul din sticlă în formă de floare“, a mai spus designerul.

Oana VOICU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII