16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinArta machiajului natural

Arta machiajului natural

Tendinţa din această toamnă în materie de machiaj este naturaleţea, ce vă conferă strălucire şi vă face să păreţi mai tânără, dând impresia că nu există nici o urmă de fard pe chipul dumneavoastră.

Machiajul natural îl puteţi folosi în fiecare zi, dacă vi se pare că este potrivit stilului dumneavoastră. Dacă sunteţi adepta unui machiaj mai pronunţat, puteţi opta pentru machiajul natural în timpul vacanţelor sau la sfârşit de săptămână. Tenul, ochii şi buzele pot fi fardate în mod natural, aducând un plus de prospeţime şi tinereţe chipului dumneavoastră.

 

Pregătirea tenului

 

Un machiaj natural trebuie executat doar pe o piele curată. Începeţi cu demachierea tenului. Puteţi pulveriza pe faţă apă termală, pentru a fi sigură că îndepărtăţi toate impurităţile. Aplicaţi apoi o bază de machiaj, adică o cremă hidratantă adaptată tipului dumneavoastră de ten. Continuaţi cu un fond de ten, într-o nuanţă ce trebuie să fie cât mai apropiată de culoarea naturală a pielii dumneavoastră. Este foarte important ca textura fondului de ten să fie cât mai uşoară şi fluidă, pentru a menţine transparenţa. Corectaţi apoi micile imperfecţiuni ale tenului sau cearcănele aplicând un anticearcăn în punctele cu probleme. Operaţiunea se finalizează cu aplicarea unui strat fin de pudră, însă dacă aveţi tenul uscat sau cu tendinţe de uscare săriţi peste acest pas.

 

Evitaţi culorile vii pentru ochi

 

Dacă doriţi un machiaj natural, evitaţi să folosiţi pentru ochi farduri în nuanţe puternice. Cel mai bine ar fi să nu folosiţi deloc fard de ochi. Dacă totuşi nu puteţi renunţa la el, este recomandat să optaţi pentru tonuri portocalii, roz sau albe sau tonuri pastelate precum albastru, gri şi verde. Tuşul, un produs cosmetic foarte pretenţios şi sofisticat, trebuie înlocuit cu un creion dermatograf gros, într-o nuanţă asortată culorii ochilor dumneavoastră. Dermatograful se aplică pe pleoapă, la rădăcina genelor, şi se estompează uşor. În ceea ce priveşte machiajul genelor, vă recomandăm să daţi cel puţin două straturi de rimel şi să folosiţi o mascara cu efect de alungire a genelor.

 

Machiajul buzelor şi obrajilor

 

Buzele şi pomeţii reprezintă elemente extrem de importante pentru succesul unui machiaj natural. Renunţaţi la creionul pentru conturarea buzelor şi la rujurile cu texturi mate. Optaţi pentru un ruj lichid incolor sau într-o nuanţă pastel, care vă va pune gura în valoare în mod natural. În cazul machiajului natural, evitaţi să fardaţi pomeţii foarte pronunţat. Puteţi aplica un strop de fard-cremă într-o nuanţă pastel, roz sau cărămiziu, care nu va face decât să vă schimbe puţin înfăţăşarea.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS