13.1 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Un belgian doboară recordul de viteză pentru nevăzători

Un belgian de 43 de ani a depăşit sâmbătă recordul mondial de viteză cu automobilul pentru o persoană nevăzătoare. După cum informează site-ul Yahoo!News, Luc Costermans a condus un Lamborghini Gallardo cu 308,780 km/h, pe pista bazei aeriene de la Istres, din sud-estul Franţei. Bărbatul este orb de patru ani, în urma unui accident, şi locuieşte din 1989 în sudul Franţei. „Sunt foarte fericit! Este vorba despre o muncă de echipă“, a spus Luc Costermans, care a profitat de ocazie pentru a mulţumi copilotului său, Guillaume Roman, şi societăţii care i-a împrumutat vehiculul. „Important este ca acest record să figureze pe site-ul e-handicapworldrecords.org“, a mai spus Luc, care i-a dedicat reuşita sa fostului pilot de Formula 1 Philippe Streiff, devenit tetraplagic în urma unui accident la Marele Premiu al Braziliei, în 1989. Precedentul record era deţinut de britanicul Mike Newman, care în octombrie 2005 a atins viteza de 268 km/h la bordul unui BMW M5 modificat.

 

Zahărul ne face mai toleranţi

Zahărul ne face să fim mai toleranţi şi mai lipsiţi de prejudecăţi. După cum informează site-ul Yahoo!News, acesta este rezultatul unui studiu publicat recent într-o revistă de psihologie socială experimentală. O linguriţă de zahăr pe zi asigură creierului energia necesară pentru a suprima stările negative. Cercetătorii au efectuat o serie de teste pe câţiva studenţi, cărora le-au oferit limonadă îndulcită cu zahăr sau cu îndulcitori artificiali. Aceştia au primit apoi o poză a unui tânăr homosexual, pe care a trebuit să îl descrie. Subiecţii care au băut limonadă cu îndulcitor artificial au avut tendinţa să folosească numai caracteristici stereotipe ale homosexualilor, în comparaţie cu cei care au consumat zahăr, care s-au arătat mai lipsiţi de prejudecăţi.

Avril Lavigne divorţează

Cântăreaţa de origine canadiană Avril Lavigne se pregăteşte să divorţeze de Deryck Whibley, liderul trupei Sum41. După cum informează site-ul pipole.net, cei doi nu au mai fost văzuţi împreună de foarte mult timp. Potrivit unor surse apropiate cuplului, problemele au apărut la scurt timp după căsătoria celor doi, în anul 2006, din cauza programului încărcat al solistei. Se pare că acesta este şi motivul pentru care cuplul a decis că este mai bine să se despartă. Potrivit surselor citate, Deryck încearcă să se consoleze cu petreceri şi multă băutură. De curând, el a fost văzut într-un club din Los Angeles, ţinându-se de mână cu altă femeie.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS