15.3 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend

Supă de chimen

Ingrediente: crutoane, chimen, făină.Mod de preparare: Pentru început, se pregătesc crutoanele. Se taie pâinea în cuburi şi se pune la prăjit într-o tigaie, fără ulei. Între timp, se pun la prăjit în ulei şi două linguriţe cu vârf cu chimen. Când acesta începe „să danseze“ în crăticioară se adaugă o lingură mare de făină. Se amestecă bine, se stinge cu două căni mari de apă şi se lasă să fiarbă. După jumătate de oră se ia de pe foc şi se serveşte după ce au fost adăugate şi crutoanele.

 

Plăcintă cu mere şi mure

Ingrediente: o porţie aluat de plăcintă, 6 mere curăţate şi tăiate fiecare în 16 bucăţi, 150 g mure, 50 g unt, 100-120 g zahăr (depinde cât de acre sunt merele), o jumătate de linguriţă de scorţişoară, puţină nucşoară, o lingură de amidon de porumb.Mod de preparare: Puneţi zahărul cu untul într-o tigaie şi lăsaţi să se topească. Atunci când untul s-a topit şi a încorporat zahărul, adăugaţi merele. Acoperiţi cu un capac şi lăsaţi-le să se călească la foc mic zece minute, apoi puneţi murele şi scorţişoara şi mai lăsaţi pe foc cinci minute, fără capac. La sfârşit, adăugaţi amidonul şi amestecaţi bine. Încingeţi cuptorul la 180 de grade. Împărţiţi aluatul în două. Întindeţi o foaie şi aşezaţi-o într-o tavă rotundă, tapetată cu unt şi făină. Înţepaţi foaia de câteva ori, apoi aşezaţi peste ea umplutură de mere şi mure. Ungeţi cu ou bătut marginile aluatului. Întindeţi a doua foaie şi aşezaţi-o deasupra umpluturii, sigilaţi marginile, ungeţi plăcinta cu ou bătut, faceţi câteva crestături şi, dacă vreţi, presăraţi puţin zahăr tos. Daţi la cuptor 55-60 de minute, până ce plăcinta devine aurie. Lăsaţi să se răcească şi serviţi.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS