9.5 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Gulaş de ciuperci

Ingrediente: 1 kg ciuperci proaspete, 3-4 cartofi, 1-2 cepe, 100 ml ulei, 1 lingură boia dulce, 1 linguriţă coriandru, 1 linguriţă făină, sare, piper.

Mod de preparare: Ciupercile tăiate sferturi se pun la călit împreună cu ceapa tocată mărunt şi cu uleiul. Când şi-au lăsat zeama, se adaugă făina şi 2-3 căni cu apă. Se pun apoi cartofii tăiaţi cubuleţe, coriandrul şi boiaua. Se lasă la fiert până se înmoaie cartofii şi mai scade zeama. Se potriveşte de sare şi piper. Se poate servi cu cârnaţi la grătar sau cu mămăliguţă.

 

Prăjitură cu lămâie şi portocală

Ingrediente: Blat: 125 g unt, 40 g zahăr, 150 g făină, 2 linguriţe coajă rasă de lămâie.

Crema: 35 g făină, 125 g suc lămâie şi portocală, 3 ouă, 150 g zahăr, 2 linguriţe coajă rasă de portocală

Mod de preparare: Pentru blat, se amestecă într-un bol făina cu zahărul şi coaja de lămâie. Se încorporează untul ţinut la temperatura camerei şi făina. Trebuie să rezulte o bilă omogenă şi compactă, care se întinde în tavă pe hârtia de copt, după care se înţeapă cu o furculiţă din loc în loc. Se coace în cuptorul preîncălzit la 180 de grade, pentru 15 minute sau până se colorează pe margini.

Pentru cremă, amestecaţi ouăle cu zahărul până îşi dublează volumul şi se transformă în cremă. Se adaugă făina, sucul de lămâie şi portocală şi coaja de portocală şi se mai mixează 3 minute.

După 15 minute, se scoate blatul din cuptor şi se întinde peste el crema, după care se mai dă la cuptor pentru încă 15-20 de minute. După ce s-a răcit complet, se poate pudra cu zahăr.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS