17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRăzbunarea băieţilor cuminţi

Răzbunarea băieţilor cuminţi

Cuceritorii cu abdomenul sculptat şi care nu inspiră prea multă încredere, mereu dornici să pună stăpânire pe inimile reprezentantelor sexului frumos sunt de domeniul trecutului.

 

Pentru bărbaţii secolului XXI, nu mai primează palmaresul de cuceriri şi mult mai importante sunt onoarea, încrederea în propriile capacităţi şi respectul pentru ceilalţi. Aceasta este concluzia unui studiu realizat de oamenii de ştiinţă de la Universitatea din Indiana (USA) pe o „armată“ de reprezentanţi ai sexului tare din opt ţări. Concluziile cercetătorilor americani demitizează stereotipurile virilităţii, încetăţenite în mintea pământenilor. Studiul, dat publicităţii de Journal of Sexual Medicine, a fost realizat pe un eşantion de 27.000 de italieni, germani, americani, britanici, spanioli, brazilieni, mexicani şi francezi. Rezultatele cercetărilor stau mărturie unei revoluţii a aşa-numitului sex tare.

În ciuda clasamentelor despre cel mai sexy abdomen publicate în presă, bărbatul adevărat nu este nicidecum un macho obsedat de sex, ci un „băiat“ cuminte, de încredere şi respectat, atent cu familia şi cu partenera, idolul lor fiind nimeni altul decât fostul cuceritor de inimi Leonardo din Caprio. Respondenţii au fost de părere în majoritate, fără prea mari diferenţe între vârste şi naţionalităţi, că o stare de sănătate bună, o viaţă de familie liniştită şi o bună relaţie cu partenera de cuplu sunt mult mai importante pentru propriul trai decât bunurile materiale sau de aspectul pur sexual. Studiul, care face parte din proiectul „Males“, a avut drept obiectiv identificarea caracteristicilor virilităţii şi a calităţii vieţii pentru bărbaţii din ziua de azi, cu sau fără probleme sexuale.

 

Bărbaţi de onoare

 

În ciuda faptului că 16 la sută dintre persoanele intervievate pe tema virilităţii au mărturisit diferite probleme de erecţie, la nivel general acest termen are un sens mult mai vast. „Noţiunea de virilitate are multe semnificaţii, pozitive şi negative. Faptul că am intervievat un vast eşantion masculin ce înseamnă virilitatea s-a dovedit foarte util pentru studiu. Iar rezultatele demonstrează că ar trebui să fim mai atenţi şi să întrebăm, nu să presupunem că ştim“, a explicat Julia Heiman, una dintre autoarele studiului şi totodată director al Kinsey Institute din cadrul Indiana University.

În concluzie, pentru bărbaţii moderni, a fi consideraţi „oameni de onoare“ este o componentă esenţială a virilităţii. În acelaşi timp, importanţa acordată succesului cu reprezentantele sexului frumos, ceva mai reţinută, nu este afectată dacă există probleme în intimitate. Ba chiar dimpotrivă. Apelarea la diferite remedii pentru a trata aceste probleme nu modifică ideea de virilitate, întipărită în mintea bărbaţilor. Însă care este aspectul cel mai important pentru noii „bărbaţi adevăraţi“? În opinia italienilor, a britanicilor şi germanilor este controlul asupra propriei vieţi. În timp, reprezentanţii celorlalte naţii consideră că pe primul loc în topul caracteristicilor unui macho modern este recunoaşterea ca „bărbat de onoare“.

În fine, studiul scoate în evidenţă triumful sentimentelor. Pentru cele mai multe dintre persoanele intervievate, relaţia de cuplu depăşeşte plăcerea sexuală în clasamentul lucrurilor cu adevărat importante. Aşadar, deşi este posibil ca doamnele să nu îşi fi dat încă seama, bărbaţii moderni au renunţat la mitul „ticălosului sexy“, fiind mult mai preocupaţi de „sănătatea propriei relaţii de cuplu“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS