24.3 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Instruire la Rânca pe tema biodiversităţii şi a protecţiei naturii

GORJ. Un program de instruire pe tema biodiversităţii şi a protecţiei naturii este în desfăşurare în staţiunea montană Rânca, din judeţul Gorj. Acţiunea a început de ieri şi este organizată de către Agenţia Regională pentru Protecţia Mediului Craiova. Timp de două zile, vor fi dezbătute aspecte referitoare la derularea proiectului de twinning, privind implementarea şi aplicarea acquis-ului de mediu şi protecţia naturii în aria protejată montană Parâng, în parteneriat cu Germania şi Cehia, valabilitatea geodatelor româneşti prin serverul central, starea echipamentului român GIS. De asemenea, vor fi desfăşurate aplicaţii practice cu codul românesc de cartare şi va fi evaluat stadiul de conservare a ariilor protejate în România. La manifestare, participă şefii agenţiilor de mediu, naţională şi locale din judeţele Gorj, Dolj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea, experţi români şi germani în domeniu, reprezentanţi ai ONG-urilor, custozi.

Alin Ion

 

Ţigări confiscate la Crasna

GORJ. Comisarii Gărzii Financiare Gorj au confiscat săptămâna trecută 5.890 de pachete de ţigări netimbrate, pe care le-au găsit în magazia unei societăţi comerciale din localitatea Crasna. Extizându-se acţiunea de verificare asupra întregii activităţi desfăşurate de firma respectivă, s-a mai constatat că, în primele două săptămâni din luna august a acestui an, au fost comercializate 1.282 de pâini care nu au putut fi justificate cu documente legale de provenienţă. Comisarii Gărzii Financiare Gorj l-au sancţionat pe administratorul societăţii respective 56.000 de lei şi toate pachetele de ţigări au fost confiscate. Totodată, s-a impus măsura interzicerii comercializării de produse accizate pentru o lună.

Mihaela FLOROIU

 

Unităţile de învăţământ, verificate

GORJ. Reprezentanţii Primăriei Târgu Jiu au verificat toate unităţile de învăţământ de pe raza localităţii pentru a vedea dacă acestea sunt pregătite pentru începerea anului şcolar. Toate creşele, grădiniţele, şcolile şi liceele din municipiu au fost controlate şi s-a realizat o inventariere a tuturor activităţilor acestora. „Au fost luate măsuri pentru ca în perioada de dinaintea începerii cursurilor să fie soluţionate toate problemele şi să fie făcute toate finisajele acolo unde era necesar“, a spus Ramona Evulescu, purtătoarea de cuvânt a Primăriei Târgu Jiu. De asemenea, la sediul primăriei a avut loc o întâlnire cu toţi factorii abilitaţi şi cu reprezentanţii unităţilor de învăţământ şi s-au stabilit măsurile care trebuie luate în perioada următoare. În acest an, municipalitatea a alocat aproximativ opt milioane de lei pentru lucrările de la unităţile şcolare.

Alin ION

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS