5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte stiri

Smash Shack, locul unde te calmezi distrugând obiecte

Vi s-a întâmplat vreodată să daţi cu ceva de pereţi pentru a vă calma nervii? Dacă da, trebuie să ştiţi că în California există un loc construit special pentru cei care simt nevoia să se liniştească spărgând diverse obiecte. Potrivit site-ului cyberpresse.ca, ideea îi aparţine unei tinere de profesie medic veterinar, care a deschis un magazin numit „Smash Shack“. Aici clienţii pot să se distreze şi să se destindă spărgând de pereţi farfurii, pahare şi chiar rame cu fotografiile care îi calcă pe nervi. Toate acestea se întâmplă într-un spaţiu destinat distrugerii în masă. Este vorba de o modalitate originală şi distractivă de a te simţi bine datorită plăcerii de a distruge obiectele. „Mie îmi provoacă mai multă plăcere să îi văd pe clienţi spărgând diverse obiecte decât să le sparg eu însămi“, a declarat proprietara localului, Sarah, căreia i-a venit această idee în timpul unei depresii. „Este locul ideal pentru a te elibera de tensiune după o despărţire, dacă ţi-ai pierdut locul de muncă sau dacă ai mai multe datorii decât ai vrea“, a mai spus Sarah. La Smash Shack există două „camere pentru spart“ în care se pot calma cel mult patru clienţi în acelaşi timp, însă deocamdată doar persoanele cu vârste peste 18 ani se pot bucura de terapia prin distrugere.

 

Oraşul Helsinki instalează pubele politicoase

Autorităţile din Helsinki intenţionează să instaleze coşuri de gunoi „politicoase“, care vor spune „mulţumesc“ oricărei persoane care le foloseşte, informează Yahoo!News. Mai mult decât atât, coşurile de gunoi vor vorbi „împrumutând“ voci ale unora dintre personalităţile finlandeze. „Suntem în permanenţă în căutare de idei noi care să ne ajute să păstrăm curăţenia oraşului, iar aceasta este una genială şi amuzantă“, a declarat Elina Nummi, unul dintre responsabilii pentru acest proiect. Patru pubele vorbitoare vor fi instalate în centrul oraşului Helsinki, unde vor funcţiona până la sfârşitul lunii septembrie. Fiecare coş de gunoi va fi dotat cu un detector care va activa un difuzor în momentul în care cineva aruncă ceva înăuntru. Atunci, persoana care va folosi pubela va auzi vocea unui lider municipal sau a unei celebrităţi finlandeze mulţumindu-i pentru efortul făcut. Dacă rezultatele vor fi cele aşteptate, coşurile de gunoi „vorbitoare“ vor fi instalate permanent în diverse locuri din centrul oraşului, pentru a păstra curăţenia capitalei finlandeze. „Sperăm că oamenii vor arunca gunoiul în coşuri măcar din dorinţa de a da peste o pubelă vorbitoare“, a glumit unul din responsabilii proiectului.

 

20.000 de euro pentru cele mai murdare vestiare

Un club sportiv din oraşul german Elsmhorn a câştigat premiul cel mare în competiţia organizată pentru stabilirea celor mai murdare vestiare din ţară, informează Yahoo!News. Această victorie oarecum ruşinoasă a adus clubului SV Lieth suma de 20.000 de euro, pe care va trebui să o aloce renovării vestiarelor. „Gresia şi faianţa este plină de mucegai, duşurile sunt complet ruginite şi arată de parcă ar fi fost montate înainte de război“, acesta a fost verdictul care a adus victoria clubului SV Lieth. Şi ca tacâmul să fie complet, instalaţiile sanitare ale clubului nu au mai fost schimbate sau renovate de mai bine de 30 de ani. Ineditul concurs a fost organizat de un producător german de cremă antifungică în colaborare cu clubul sportiv FC Hamburg St. Pauli, a cărui echipă de fotbal evoluează în a doua ligă germană. SV Lieth a câştigat detaşat competiţia la care s-au înscris 49 de cluburi şi asociaţii sportive, decizia fiind luată în urma voturilor acordate de vizitatorii paginii de internet a concursului.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS