10.6 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum îngrijim părul permanent

Cum îngrijim părul permanent

Permanentul este o tehnică pentru încreţirea părului, efectuată de profesionişti într-un salon de frumuseţe.

Odată încreţit, părul rămâne aşa până când este tăiat. În momentul în care creşte aproximativ 15 centimetri, este recomandată refacerea permanentului. Această practică este strict interzisă doamnelor cu părul decolorat, vopsit cu hena sau întins prin procedee chimice. Un permanent bine făcut durează în medie trei luni. Pentru a vă proteja părul, nu este recomandată realizarea a mai mult de trei permanente pe an. De asemenea, el trebuie spălat cu produse delicate. Folosiţi aşadar şampoane reechilibrante pentru întărirea firului de păr, alterat de soluţia pentru permanent. Este esenţial să-l hrăniţi în profunzime. Folosiţi măşti pentru păr cel puţin o dată pe săptămână, ţinând cont de faptul că lipsa sebumului este duşmanul său numărul unu. Sunt recomandate cele pe bază de keratină şi de migdale dulci, care sunt ideale pentru părul creţ sau ondulat, deoarece înmoaie şi hidratează.

Pentru a menţine frumuseţea onduleurilor, folosiţi spumă pentru volum. Aplicaţi-o întotdeauna doar pe părul curat. Puteţi folosi zilnic un spray vitalizant. În funcţie de obiectivele dumneavoastră, aceste produse pot hidrata, proteja sau da o mai mare consistenţă buclelor.

 

Mit sau adevăr

 

Există ideea conform căreia permanentul face rău părului. Este o opinie falsă. Dacă permanentul este făcut pe păr gras sau normal, acesta nu creează nici un fel de probleme. Dacă este făcut pe păr uscat, permanentul face ca acesta să devină şi mai aspru. Produsele actuale conţin însă doze mici de amoniac şi nu reprezintă un pericol pentru păr sau pielea capului.

Este adevărat însă că produsele folosite pentru permanent pot provoca iritaţii. La fel ca în cazul vopselei de păr, există riscul apariţiei unor reacţii alergice sau mâncărimi. În aceste situaţii este necesară consultarea unui dermatolog, căruia să-i arătaţi compoziţia soluţiei folosite pentru permanent. Altă idee preconcepută este aceea că permanentul nu se poate face pe păr scurt. El se pretează atât pentru părul lung, cât şi pentru cel scurt, folosindu-se bigudiuri specifice. În cazul în care vă întrebaţi dacă este posibil să vă faceţi părul permanent înainte de a vă duce în vacanţă, trebuie să ştiţi că suportă bine marea. Folosiţi un filtru pentru păr pentru a evita efectul nociv al razelor UV sau al sării şi o mască reparatorie după fiecare spălare. Părul dumneavoastră va rămâne moale şi flexibil.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS