11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024

Colţul gospodinei

Despre fructe…

Fructele sunt preferatele copiilor, dar şi ale doamnelor şi domnişoarelor care visează la o siluetă de invidiat, aşa că nu este rău să cunoaşteţi câteva lucruri despre ele:

– Merele curăţate nu îşi schimbă culoarea dacă sunt stropite cu suc de lămâie sau dacă sunt băgate într-un vas cu apă cu suc de lămâie.

– Pasta de mere – foarte sănătoasă pentru copii – se obţine din fructe nu prea coapte, curăţate de coajă, tăiate felii mai groase, acoperite cu apă şi puse la fiert, cu capac. Se lasă să dea în clocot, apoi se micşorează focul şi se mai lasă pe flacără 15 minute, amestecând. Când e gata, se îndulceşte după gust cu miere.

– Marmelada de caise înfierbântată şi trecută prin sită poate deveni o cremă ideală pentru decorarea torturilor cu fructe sau ca adaos la îngheţată. Trei sferturi de ceaşcă de marmeladă se subţiază cu cinci-şase linguri de apă şi se încălzeşte pe foc.

– Perele sănătoase trebuie să aibă codiţa intactă şi să cedeze uşor la apăsarea cu degetul.

– Există mai multe soiuri de pere. Dacă vreţi să le preparaţi la cald, alegeţi-le pe cele tari, întrucât cele zemoase se terciuiesc.

– Arahidele se prăjesc cel mai bine într-o tavă de prăjituri, acoperită cu hârtie de pergament. Se cojesc (dacă nu sunt deja curăţate) şi se dau la cuptor zece minute, la foc potrivit.

– Grepfrutul e un fruct de culoare galbenă sau roz. Când cumpăraţi, alegeţi-le de aceeaşi mărime şi de aceeaşi culoare, altfel vor fi în stadii diferite de coacere.

– Sucul de grepfrut nu trebuie niciodată folosit la administrarea medicamentelor, fiindcă le modifică efectul.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS