10 C
Craiova
joi, 18 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRemedii împotriva picioarelor obosite

Remedii împotriva picioarelor obosite

Senzaţia de picioare grele este bine cunoscută în rândul doamnelor şi domnişoarelor şi, indiferent de cauze, această stare este neplăcută. De aceea, vă oferim câteva reţete uşoare şi ieftine care vă vor alina suferinţa.

Durerea şi senzaţia de greutate în picioare apar în general din cauza celulitei sau a unei insuficienţe venoase, care împiedică sângele să circule aşa cum ar trebui.
Putem spune că sindromul picioarelor grele se instalează de multe ori după o zi foarte agitată şi obositoare sau în urma unei nopţi „nebune“ petrecute cu prietenii la dans, când picioarele sunt solicitate mai mult decât de obicei.
Pentru a scăpa de senzaţia de greutate din picioare, este foarte important să beţi în fiecare zi cel puţin doi litri de lichide. Puteţi bea apă plată sau ceai de orice fel. Pentru a spori eficienţa „tratamentului“, vă recomandăm să beţi ceai de frunză de viţă-de-vie roşie şi ceai de măslin. Pentru aceasta, infuzaţi timp de cinci minute o lingură de frunze într-un litru de apă clocotită şi în cursul zilei beţi ceaiul.

Uleiurile esenţiale sunt eficiente

Masajul cu uleiuri esenţiale face minuni pentru picioarele dumneavoastră obosite. Folosiţi ulei vegetal de alune şi floarea-soarelui sau unul de chiparos, rozmarin, lămâiţă sau cimbrişor (patru sau cinci picături diluate în 200 ml de ulei vegetal). Cu amestecul obţinut masaţi-vă picioarele pornind de la glezne şi până la genunchi. Veţi constata că durerea va dispărea.
Folosiţi uleiul de migdale dulci, în loc de crema de corp obişnuită.
Aplicaţi acest ulei o dată pe zi, după ce aţi ieşit de sub duş, atât iarna, cât şi în sezonul estival. Acest tratament vă va lăsa pielea fină şi suplă şi veţi avea în permanenţă o senzaţie de confort.
Ca un ultim sfat, având în vedere că suntem în plină vară şi e vremea concediilor, este bine să ştiţi că mersul prin valurile mării rămâne cel mai economic remediu împotriva senzaţiei de picioare obosite şi grele.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS