11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCum realizăm un decor răcoros

Cum realizăm un decor răcoros


În luna lui Cuptor, toţi ne gândim ce măsuri am putea lua pentru a face căldura din locuinţe mai suportabilă. În acest sens, putem adopta una dintre următoarele variante: utilizarea unor aparate de răcire, apelarea la decoruri în tonuri reci, includerea în designul interior a unor imagini care amintesc de natură şi de mare.

 

Orientarea ferestrelor spre diferite puncte cardinale este strâns legată de temperatura din casă. Cu siguranţă, este foarte plăcut să avem un interior luminos. Dar ce ne facem vara, când acest avantaj se transformă într-o mare problemă?

În această situaţie, sistemele de umbrire a suprafeţelor vitrate ne sunt de un real folos. Putem apela la jaluzele şi obloane exterioare din lemn, aluminiu sau PVC, dar şi la storuri sau draperii din materiale opace, netransparente, pentru interior.

Placarea pardoselilor cu materiale reci – precum gresie, marmură sau piatră – reprezintă altă soluţie demnă de luat în seamă.

Totuşi, când e caniculă, varianta cea mai bună de răcire a locuinţei o constituie aparatele de aer condiţionat. Modelele portabile sau cele decorative, de tip tablou, vin în ajutorul celor mai pretenţioşi dintre dumneavoastră.

 

Trucuri care induc senzaţia de răcoare

 

Decoratoarea Irina Constantin ne învaţă câteva ponturi care ne vor „răcori“ casa în această vară fierbinte.

„Pe plan vizual, culorile reci, precum albastrul, griul, argintiul sunt cele mai potrivite pentru a obţine un decor răcoros, deoarece acestea nu atrag căldura.

Din punct de vedere tactil, materiale precum organza, satinul şi mătasea oferă o senzaţie plăcută de răcoare în contact cu pielea, atunci când acestea sunt folosite la cuverturi, pernuţe decorative, draperii sau perdele.

Chiar şi simţul olfactiv are un cuvânt de spus, deoarece se ştie că aromele fresh au un rol răcoritor. Aşadar, pe timpul verii, cele mai recomandate sunt parfumurile şi odorizantele de cameră cu arome proaspete“, a spus Irina Constantin.

La capitolul decoruri de interior, temele marine sau cele exotice, luxuriante, care ne amintesc de vacanţă, de apă şi de natură, sunt cele mai potrivite pentru a induce senzaţia de răcoare, asociată brizei mării. În acest sens, putem apela la decoruri din scoici şi nisip, putem cumpăra un acvariu cu peşti tropicali sau putem lipi un fototapet cu imaginea unei insule exotice.

Fântânile decorative de interior împrospătează aerul din casă, la fel ca şi plantele naturale, care, în plus, înviorează atmosfera cu verdele lor proaspăt.

Oana VOICU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU