17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Tort şah

Ingrediente:

Blat: 5 ouă, 175 g zahăr, 1 fiolă esenţă de lămâie, 125 g făină, 125 g amidon, 3 liguriţe rase praf de copt, coajă de lămâie.

Cremă: 250 g fructe de pădure, 10 foi gelatină, 75 g zahăr, 250 g brânză de vaci, 600 ml frişcă.

Ornat: 200 ml frişcă, 1 plic întăritor de frişcă, inimioare de ciocolată.

Mod de preparare:

Blat: Se bat ouăle întregi cu mixerul împreună cu 5 linguri de apă fierbinte, zahăr, esenţă şi coajă de lămâie. Se amestecă făina cu amidonul şi praful de copt şi se înglobează cu atenţie în compoziţia de ouă. Se toarnă în forma de tort tapetată cu hârtie de copt şi se nivelează. Se coace blatul la 180 de grade Celsius, timp de 35 de minute, apoi se scoate şi răstoarnă pe un grătar de bucătărie, se desprinde hârtia de copt şi se lasă să se răcească bine.

Cremă: Gelatina se lasă la înmuiat în apa rece timp de 10 minute. Într-o cratiţă se încălzesc fructele de pădure împreună cu 75 g zahăr şi 2-3 linguri din siropul pe care l-au lăsat acestea. Se iau de pe foc şi se lasă să se răcorească. Se stoarce gelatină şi se dizolvă în compoziţia de fructe. Se amestecă brânză de vaci, se aşază în compoziţia de fructe şi se înglobează. Se bat cu mixerul cei 600 ml de frişcă rece şi se înglobează în crema de brânză. Blatul răcit se tăie pe 4 niveluri, astfel încât să se formeze 2 blaturi late şi 2 subţiri. Este bine ca acela de jos şi cel de sus să fie mai înguste. Din blaturile mai groase se vor tăia câte 6 cercuri concentrice, folosind un şablon de carton. Se taie cu cuţitul de jur-împrejurul inelelor. Se acoperă tortul cu frişcă şi se ornează după dorinţă.

Timp de preparare: trei ore

Complexitate: medie

Menţiuni: Inimioarele se prepară din ciocolată topită, turnată pe hârtie de copt, lăsată la răcit în congelator şi tăiată cu formă încălzită.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS