10 C
Craiova
vineri, 26 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTrucuri de la bunica pentru un chec reuşit

Trucuri de la bunica pentru un chec reuşit

Mirosul şi gustul checului delicios pe care îl prepara bunica odinioară ne fac să ne dorim să mai gustăm o bucăţică din preparatul ei. Având în minte sfaturile sale, gospodina încearcă să-şi încânte familia cu preparatul care-i aminteşte de frumoasele clipe ale copilăriei.

– Aluatul pentru chec nu poate aştepta. Sub efectul căldurii, coca creşte datorită apei pe care o conţine şi care se transformă în vapori, dar şi datorită prafului de copt, care ajută de multe ori acest proces.

– Pentru gătitul la cuptor, bunica folosea tăvile de copt metalice sau tip teflon, de diverse dimensiuni şi forme. Aluatul nu se lipeşte, iar tăvile se spală şi se curăţă foarte uşor cu un burete special. În plus, formele geometrice rotunjite dau preparatelor un aspect decorativ deosebit.

– Făina păstrată la rece trebuie ţinută o vreme la cald, înainte de a o folosi pentru prepararea aluaturilor.

– Nucile se mărunţesc în timp record, dacă le băgăm într-o pungă de plastic şi trecem cu făcăleţul peste ele.

– Albuşurile se bat mai repede dacă se presară peste ele puţin zahăr pudră sau câteva picături de zeamă de lămâie.

– Cafeaua sau ciocolata pot fi înlocuite cu cacaua.

– Pentru a obţine mai multă zeamă de la o lămâie, aceasta se cufundă în apa caldă înainte de a fi stoarsă.

– Compoziţia pusă în forme nu trebuie să depăşească trei sferturi din capacitatea vasului, pentru a avea loc să crească.

– În timpul coacerii nu trebuie deschis cuptorul doar dacă este indicat în reţetă.

– Aluatul se încearcă dacă este copt cu o scobitoare sau o andrea sau lama unui cuţit. Acestea trebuie să iasă curate.

– Pentru a îndepărta prăjitura scoasă de la cuptor din tavă, este important ca recipientul să fi fost bine uns sau tapetat cu hârtie pentru copt.

– Dacă prăjitura s-a ars la suprafaţă, fără să se fi copt în interior, acoperiţi-o cu o foaie de hârtie unsă cu unt

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS