11.2 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSupereroii cuceresc Hollywoodul

Supereroii cuceresc Hollywoodul

Hulk şi Batman se pregătesc să sosească pe marile ecrane, Iron Man domină box office-ul, iar pe platourile de filmare se lucrează de zor la pelicule precum Superman, Watchmen, Thor sau Capitan America.

Invazia supereroilor din benzile desenate pe marile ecrane pare să nu se apropie prea curând de final. Mai nou asistăm la un duel, de data asta cinematografic, între Marvel şi DC Comics. Noul val îi are drept „deschizători de drum“ pe Hulk şi Batman. Startul „confruntării“ va fi la jumătatea lunii iunie, când va fi lansat Incredibilul Hulk, al studiourilor Marvel. Hulk va trebui să îi facă faţă „cavalerului întunericului“, inspirat de Batman, eroul DC Comics, care va reveni pe marile ecrane pe 23 iulie. Monstrul verde va trebui să dea uitării eşecul lui Hulk din 2003, în regia lui Ang Lee. În acest sens, a fost recrutat Edward Norton, care va da viaţă năbădăiosului monstru verde. Cinefilii aşteaptă cu mare nerăbdare şi noul film din seria dedicată lui Batman, unde vom asista la o teribilă confruntare între omul-liliac, interpretat de Christian Bale şi teribilul Joker Heath Ledger, decedat la scurt timp după finalul filmărilor.

 

Epoca benzilor desenate

 

Mai-marii de la Warner Bros au decis să parieze pe alte benzi desenate clasice ale DC Comics, precum Watchmen. Pelicula este regizată de Zack Snyder şi va fi lansată anul viitor. După succesul la box office din acest an, Iron Man va reveni pe ecrane în 2010.

Din câte se pare, succesul Omului de fier, care într-un singur weekend a avut încasări de peste 200 de milioane de dolari, i-a convins pe cei de la Marvel să realizeze al doilea capitol. Şi de data aceasta, în rolul principal îl vom vedea pe Robert Downey Jr., premiera fiind programată pentru 30 aprilie 2010. Pe 4 iunie, în acelaşi an, va sosi pe marile ecrane Thor, personajul creat de Stan Lee şi Jack Kirby. Rolul principal va fi interpretat de actorul scoţian Kevin McKidd, regia fiind asigurată de Matthew Vaughn.

Deşi era prevăzută pentru 2009, premiera peliculei The First Avenger: Captain America a fost amânată pentru 2011. Nick Cassavetes a decis să îl readucă pe marile ecrane pe cel mai „naţionalist“ dintre eroii de la Marvel Comics, creat de Joe Simon şi Jack Kirby în 1941. Josh Schwartz, scenaristul unor pelicule de succes precum The O.C. sau Gossip Girl a declarat într-un interviu că lucrează la scenariu pentru un un prequell la X Men.

Deşi trilogia dedicată personajului din celebrele benzi de desene animate s-a încheiat acum doi ani, este aşteptată lansarea a două seriale pe aceeaşi temă. Nu trebuie uitat nici Bryan Singer, care va aduce pe marile ecrane pelicula Superman: The Man of Steel, un sequel la Superman Returns.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS