22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinGelozia, o problemă în cuplu

Gelozia, o problemă în cuplu

Gelozia are farmecul ei, pentru că orice femeie se simte iubită când partenerul dă dovadă de un pic de posesivitate. Şi, totuşi, această „boală“ are şi părţi negative.

Un strop de gelozie poate condimenta o relaţie, dar în momentul în care totul capătă proporţii nebănuite, farmecul se transformă într-o problemă ce poate afecta nu doar relaţia, ci şi trăirile şi sănătatea celei care cade victima geloziei partenerului său. Ştiindu-se urmărită la fiecare gest sau cuvânt, orice femeie îşi pierde din spontaneitate şi poate ajunge la un moment în care îşi reneagă propria personalitate. Vă prezentăm în continuare câteva exemple de comportamente tipice de gelozie excesivă. Dacă vă recunoaşteţi partenerul într-una din aceste situaţii, fiţi cu ochii în patru şi încercaţi să-l vindecaţi încet-încet de gelozie, iar dacă îl regăsiţi în toate situaţiile, gândiţi-vă bine la viitorul relaţiei.

 

Atitudinea unui bărbat gelos

 

Vă sună din cinci în cinci minute la serviciu şi vrea să ştie mereu ce faceţi şi cu cine sunteţi. Este interesat de întâlnirile pe care le aveţi programate, dorind să afle în special cu cine anume vă veţi vedea. Motivaţia pe care v-o aduce pe tavă este că pur şi simplu vrea să vă ştie programul, să nu fie prea încărcat. Iar dacă spune că reuşeşte „cu greu“ să se elibereze în ultimul moment doar pentru a lua prânzul cu dumneavoastră este numai pentru că îşi doreşte să fiţi şi dumneavoastră liberă în acelaşi timp. Soluţia la o astfel de problemă ar fi ca în nici un caz să nu vă lăsaţi prinsă în jocul lui şi să nu-i povestiţi în detaliu care este programul din ziua respectivă. Gândiţi-vă foarte bine că aveţi, fără nici o îndoială, dreptul la câteva momente de intimitate.

 

Preferă să fiţi naturală

 

Alt caz tipic de gelozie masculină este concepţia oarecum absurdă de a nu suporta momentele când alţi bărbaţi vă privesc atunci când purtaţi haine ce vă pun corpul în valoare sau când vă machiaţi într-un anumit fel care vă prinde. El vă spune mereu că preferă să fiţi naturală şi nu acceptă să vadă nimic din ceea ce lui i se pare sofisticat. Acest lucru denotă că nu are suficientă încredere în el însuşi, dar aceasta este doar problema lui, nu şi a dumneavoastră. Trebuie să vă accepte şi să vă iubească aşa cum sunteţi. Iar dacă nu vrea să înţeleagă această situaţie, puteţi să-i reamintiţi că, în momentul în care aţi devenit un cuplu, eraţi îmbrăcată sexy şi aveaţi un machiaj impecabil, deci nu are nici un rost să încerce să vă schimbe acum.

Se mai poate întâmpla ca partenerul să găsească mereu câte un pretext pentru a evita întâlnirile cu prietenii dumneavoastră, spunând de fiecare dată că este obosit sau că are o întâlnire importantă a doua zi, de dimineaţă. Acesta poate fi un semnal de alarmă că vă confruntaţi cu un partener gelos: intenţia lui este aceea de a vă izola în aşa fel încât să deveniţi dependentă de el. În acest caz, dacă el nu vrea să iasă din nou este problema lui, iar dumneavoastră nu vă poate pretinde să rupeţi legăturile cu amicii. Ieşiţi fără el azi, ieşiţi fără el mâine şi, până la urmă, îşi va revizui atitudinea.

 

Alte semne de gelozie

 

Alt semn de întrebare în privinţa geloziei se poate ridica în momentul în care îl surprindeţi scotocind prin geanta dumneavoastră sau citindu-vă agenda, căutând cu înfrigurare întâlnirile programate. Cum rezolvaţi problema? Explicaţi-i că, dacă îl interesează ceva, vă poate întreba pur şi simplu şi spuneţi-i faptul că nici dumneavoastră nu îi umblaţi prin lucruri şi că îi respectaţi intimitatea.

În plus, trebuie să aveţi grijă în privinţa lui şi a intenţiilor sale dacă deja v-a sugerat, o dată sau de mai multe ori, să renunţaţi la serviciu.

Vă spune că relaţia voastră ar înflori, că aţi avea mai mult timp liber, aţi putea face mai multe lucruri împreună şi, cel mai important, când va veni momentul, aţi avea timp să vă ocupaţi de creşterea copilului vostru. În acest caz, aveţi mare grijă să nu vă lăsaţi „furată“ şi să vă pierdeţi complet autonomia: riscaţi foarte mult să deveniţi dependentă de el, şi asta este cu atât mai grav cu cât el chiar asta urmăreşte.

Gelozia extremă se mai poate manifesta într-un mod destul de dubios: partenerul dumneavoastră nu vă acceptă trecutul amoros. Vă pune o mie de întrebări şi vă interoghează permanent în legătură cu foştii iubiţi: câţi au fost, când au fost, cum au fost. El spune că vrea să vă cunoască mai bine şi să afle ce anume căutaţi la un bărbat.

Răspunsul dumneavoastră trebuie să fie unul răspicat: este vorba de intimitatea dumneavoastră şi doriţi să nu mai insiste cu astfel de întrebări. În orice caz, nu vă lăsaţi ademenită într-un astfel de „interviu“, pentru că, oricum aţi răspunde, situaţia nu va fi roz pentru dumneavoastră.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU