14.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

NightFly, în Craiova

Club Arts găzduieşte mâine, de la ora 21.00, primul concert al trupei bucureştene NightFly, din care fac parte: Cristi Comoraşu (chitară), Adi Comoşanu (chitară bass), Adi Georgescu (tobe) şi Ştefan Oprea (voce, compoziţie, texte). NightFly a reprezentat doi ani la rând Evenimentul Zilei la Cupa Presei la Cântat Tuborg şi a fost numită „viitoarea trupă Iris a României“ de către prezentatorii ediţiei 2007, Buzdugan şi Morar de la Radio 21. În numai un an de existenţă (a fost înfiinţată în iulie 2007 – n.r.), formaţia a avut concerte în cluburi importante din România, fără sprijinul unui impresar sau al unei case de discuri. Luna viitoare, NightFly va începe înregistrările pentru primul material discografic, care se va numi „The Way I Am“. Albumul, care va fi lansat în iarnă, va conţine piese în limbile română şi engleză.

Automatele de ţigări din Japonia vor verifica vârsta cumpărătorilor

Automatele de ţigări ce funcţionează în Japonia sunt pe cale să fie programate să numere ridurile de pe faţa unei persoane pentru a se asigura că aceasta este suficient de matură pentru a fuma. În Ţara Soarelui Răsare, legea prevede că fumatul este permis de la 20 de ani. Cele 570.000 de automate de ţigări instalate în întreaga ţară vor fi programate să verifice dacă persoanele care cumpără au vârsta legală, după ce o companie de software a inventat un sistem care poate determina vârsta cumpărătorilor în funcţie de trăsăturile feţei. În momentul în care cumpărătorul se va uita în camera digitală încorporată în automat, sistemul pus la punct de compania Fujitaka va compara trăsăturile feţei acestuia, urmărind în special ridurile din jurul ochilor, structura osoasă şi ridurile feţei, cu o bază de date formată din imaginile a peste 100.000 de persoane. „Prin introducerea sistemului de recunoaştere facială, adulţii vor putea cumpăra liniştiţi ţigări şi, în acelaşi timp, s-ar rezolva problema minorilor care «împrumută» cărţile de identitate ale părinţilor pentru a cumpăra ţigări“, au explicat reprezentanţii companiei Fujitaka.

Vaticanul aprobă ideea existenţei extratereştrilor

Astronomul oficial al Vaticanului a anunţat că acţiunile de căutare a extratereştrilor nu sunt în contradicţie cu credinţa în Dumnezeu şi că este foarte posibil ca unii extratereştri să nu fi avut nici o legătură cu păcatul originar. „În calitatea mea de astronom, cred în continuare că Dumnezeu este creatorul întregului univers“, a declarat Jose Gabriel Funes în cadrul unui interviu acordat ziarului oficial al Vaticanului, Osservatore Romano.

Funes, un preot iezuit care este responsabil pentru observatorul Vaticanului, din castelul Gandolfo, este de părere că, „deşi nu există nici o dovadă în acest sens, nu putem exclude ipoteza existenţei extraterestre. Aşa cum există o seamă de creaturi pe Pământ, ar putea exista, de ce nu, şi alte fiinţe, la fel de inteligente, şi ele create de Dumnezeu“.

Întrebat despre dilema ce ar putea apărea în teologie dacă s-ar confirma existenţa extratereştrilor, Funes a răspuns obiectiv: „Dacă există şi alte fiinţe inteligente în acest univers, este foarte posibil ca ele să nu aibă nevoie de izbăvirea păcatelor“. În plus, astronomul Vaticanului a ţinut să precizeze că „se poate ca extratereştrii să fi rămas în relaţii bune cu creatorul lor fără să fi comis păcatul originar“.

 

Celine Dion, posesoare a 3.000 de perechi de pantofi

Ca orice vedetă care se respectă, Celine Dion este dependentă de mersul la cumpărături şi a spus că pe pantofi a cheltuit cei mai mulţi bani. Conform mărturisirilor acesteia, în dulapurile ei se află în jur de 3.000 de perechi de încălţăminte. Diva de 40 de ani a recunoscut că este dedicată acestui mod de petrecere a timpului liber, însă susţine că familia şi cariera vor fi întotdeauna pe primul loc, în ciuda pasiunii sale pentru modă. „Pasiunile mele sunt cumpărăturile şi golful. Am aproape 3.000 de perechi de pantofi care să o dovedească, însă rolul de mamă pentru fiul meu, Rene Charles, este cel mai important“, a declarat cântăreaţa într-un interviu.

 

Slash, mulţumit de rezultatele programului de dezalcoolizare

Rockerul Slash susţine că, de când s-a lăsat de băut este un chitarist mai bun ca niciodată şi un tată cum nu a fost până acum, informează site-ul starpulse.com. Fostul chitarist al formaţiei Guns N’Roses s-a internat la dezalcoolizare pentru a rezolva odată pentru totdeauna problema şi spune că a fost ajutorul de care avea nevoie pentru a-şi da seama că alcoolul i-ar distruge viaţa. Slash a mai spus că fanii formaţiei al cărei membru este în prezent, Velvet Revolver, au numai de câştigat de pe urma acestei decizii, pentru că acum cântă la chitară mai bine ca niciodată. „Cea mai bună motivaţie pentru a-mi respecta în continuare decizia este faptul că vreau să fiu capabil să fac ceea ce îmi place şi, de când am terminat programul de dezalcoolizare, sunt un chitarist mai bun ca niciodată“, a explicat Slash. Se pare că unul dintre motivele deciziei sale a fost şi faptul că nu se putea ocupa îndeajuns de educaţia copiilor săi. „Nu era normal să apar mereu beat în faţa copiilor. S-a întâmplat de prea multe ori şi lucrurile nu mergeau cum ar fi trebuit“, a mai spus chitaristul, care se declară şi un tată mai bun de când a fost la dezalcoolizare.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS