21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAccesoriile pot schimba imaginea băii

Accesoriile pot schimba imaginea băii

Le considerăm lucruri mărunte, cu care ne-am obişnuit atât de tare, încât de multe ori nici nu le mai luăm în seamă.

 

Baia este un spaţiu personal, motiv pentru care încercăm să-l facem cât mai intim şi mai plăcut. Cum putem realiza acest lucru? Răspunsul: cu ajutorul accesoriilor. Ele ne scot din încurcătură şi ne oferă soluţii de organizare eficientă atunci când baia devine aglomerată fie din cauza dimensiunilor mici, fie a obiectelor şi lucrurilor personale care se adună în timp acolo.

Specialiştii ne recomandă să folosim următoarele dotări şi accesorii care să ne permită o utilizare eficientă a băii:

– Zona „moartă“ de sub lavoar poate fi valorificată prin amplasarea unui dulăpior sau a unei console, în care să aşezăm prosoapele sau produsele de întreţinere corporală.

– Dulăpioarele suspendate şi poliţele sunt o alternativă foarte bună pentru depozitarea obiectelor de igienă personală şi a cosmeticelor, fără a ocupa mult din suprafaţa băii.

– Suporturile cu fixare pe perete ne ajută să avem mereu la îndemână halatul de baie sau prosopul. În plus, aceste obiecte se vor usca mai repede după folosire întrucât stau întinse.

– Un coş pentru rufe reprezintă o soluţie practică de colectare a lucrurilor murdare, dar şi una estetică, mai ales că diversitatea de modele permite alegerea acestuia în funcţie de decorul băii.

– Dacă baia joacă şi rolul de uscătorie, atunci vom descoperi utilitatea unui uscător de rufe extensibil, fie că optăm pentru varianta de perete, fie pentru modele de pardoseală.

 

De ce ne plac accesoriile pentru baie?

 

Mulţi dintre noi ne-am săturat de decorul auster al băii, dar ni se pare complicat şi costisitor să schimbăm vechile plăci de gresie şi faianţă cu unele noi, mai frumos colorate. Nu este cazul să fim dezamăgiţi, întrucât există şi alte soluţii. Una dintre acestea o reprezintă accesoriile pentru baie, care pot da farmec şi culoare oricărui ambient.

– Dacă finisajul ceramic al băii este neutru şi uni, accesoriile vor avea culori tonice. O perdea de duş cu imprimeu floral sau marin, un covoraş de baie într-una dintre culorile perdelei şi prosoape în cele mai trăsnite nuanţe vor face minuni cu decorul băii.

– Dacă faianţa are model, atunci vom opta pentru accesorii uni, dar nu vom renunţa la culoare.

– Ca să ne fie mai uşor în decorare, putem alege o anumită temă (marin, romantic, rustic, asiatic etc.) sau o culoare, în jurul căreia să amenajăm.

 

Accesorii pentru copii

 

Nici cei mici nu trebuie uitaţi, mai ales că ştim că nu le place la baie. Ca atare, trebuie să găsim diferite modalităţi de a-i atrage, de a-i face să se simtă bine şi să se distreze, în timp ce învaţă să se ocupe de igiena personală. O gamă variată de accesorii, concepute special pentru ei, transformă baia într-un loc de joacă, în timp ce ustensilele bine gândite îi ajută să se descurce singuri: un scăunel pentru a ajunge la lavoar, un covoraş antiderapant, bureţi în formă de animăluţe, jucării plutitoare, oliţă în formă de maşinuţă etc.

Oana VOICU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS