5.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinBucătăria de weekend

Bucătăria de weekend


Pască fără aluat

Ingrediente: 800 g de brânză de vaci, 5 linguri de făină, un plic de praf de budincă de vanilie nepreparată, o linguriţă de praf de copt stins cu lămâie, 200 ml de smântână grasă, 5 ouă, 12 linguri de zahăr, coajă de lămâie, zahăr vanilat (cam 5 pliculeţe), 100 g de stafide.

Mod de preparare: Se amestecă brânza, zahărul, zahărul vanilat, coaja de lămâie, praful de budincă (nepreparată), smântână, gălbenuşurile de ou, albuşurile bătute spumă şi, la sfârşit, se adaugă stafidele. Dacă brânza este mai moale, puteţi pune două plicuri de budincă. Se unge o tavă cu unt, se tapetează cu făină, se toarnă compoziţia şi se bagă la cuptor. Se lasă 60-70 de minute, în funcţie de cuptor.

Pastramă de oaie la cuptor

Ingrediente: 500 g de pastramă de oaie (proaspătă, nu afumată), 4 cartofi mari, o lămâie potrivită, vin alb, oregano, busuioc, mentă, cimbrişor, sare, ulei de măsline.

Mod de preparare: Se porţionează carnea în felii potrivite sau cubuleţe, iar cartofii se taie rondele. Se pune o hârtie de copt într-un vas jena sau în tavă şi se unge cu ulei. Se alternează feliile de carne cu cele de cartofi. Se adaugă peste ele zeama de la lămâie, 1/4 de pahar de vin alb, condimentele şi se stropeşte cu ulei de măsline. Se împătureşte în hârtia de copt şi se dă la cuptor, la foc mic, cam două ore şi jumătate. Se încearcă din când în când carnea cu furculiţa; când intră uşor, preparatul e gata. Pastrama de oaie se poate servi cu felii de feta.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS