10.1 C
Craiova
miercuri, 24 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPensulele trusei de machiaj

Pensulele trusei de machiaj

Pentru un machiaj reuşit, nu este nevoie doar de practică şi de alegerea culorilor potrivite. Aveţi nevoie şi de instrumente adecvate.

Se spune de multe ori că machiajul fiecărei femei arată la fel de bine ca pensulele pe care le foloseşte. Nici o doamnă nu trebuie să neglijeze calitatea pensulelor pentru machiaj. În comerţ există foarte multe produse de calitate îndoielnică. Pensulele trebuie să fie în mod obligatoriu realizate din păr natural. Pentru ochi şi buze sunt recomandate pensulele din păr de veveriţă şi de jder, iar pentru aplicarea pudrei şi a fardului de obraz, cele mai bune sunt pensulele din păr de ponei, capră, nutrie sau sconcs.

Înainte de a cumpăra o pensulă, trebuie să o testaţi, verificând ca firele de păr să nu se desprindă. De asemenea, atunci când sunt îndoite, ele trebuie să revină repede la forma iniţială. Pentru ca pensulele să dureze cât mai mulţi ani, trebuie să fie curăţate după fiecare utilizare. Pentru curăţire puteţi folosi un „brush cleanser“ pe bază de ulei din germeni de grâu. Poate fi folosit, de asemenea, şi alcoolul de 90 de grade, care însă poate altera calitatea părului pensulelor. O dată pe săptămână, toate pensulele trusei de machiaj trebuie lăsate zece minute în apă, în care a fost amestecat puţin balsam de păr.

Pensula pentru ruj

Rujul se întinde cu ajutorul pensulei numite „limbă de pisică“: plată, dură, al cărei păr este tăiat oblic. Lungimea perilor nu trebuie să depăşească şapte milimetri. Rujul se întinde pornind de la centrul buzei către exterior.

Pensula pentru conturarea ochilor cu tuş

Pensula cu care se trasează conturul ochilor este cea mai mică dintre toate. Aceasta este ascuţită şi are puţine fire de păr, dintre care unele sintetice pentru a oferi rigiditatea necesară. Firele nu trebuie să depăşească lungimea de cinci milimetri. Pentru a obţine un rezultat bun, se fac câteva încercări pe mână şi doar când linia lăsată de pensulă este fluidă se poate începe trasarea conturului, pornind de la partea interioară a ochiului către exterior.

Pentru fardul de pleoape

Pensula pentru fardul de pleoape este pionul principal pentru obţinerea unui machiaj perfect al ochilor. Aceasta trebuie să fie confecţionată din păr de veveriţă sau de jder. Acest gen de pensule pot fi de mai multe forme în funcţie de machiajul care se doreşte să se realizeze. Pentru întinderea fardului se folosesc pensulele rotunde. Pentru pleoapa mobilă se foloseşte o pensulă mai lată, iar pentru retuşuri cele oblice.

Pensula pentru pudră

Fie că se foloseşte pudră pulbere sau compactă, pensula pentru aplicarea acesteia trebuie să fie confecţionată din păr natural. Este cea mai mare şi mai voluminoasă dintre pensulele trusei de machiaj. Pensula trebuie să fie bine legată şi să nu lase fire de păr pe faţă. Ea nu trebuie să fie încărcată cu prea multă pudră. Pensula va fi plimbată uşor pe toată suprafaţa tenului.

Pensula pentru fardul de obraz

Este de multe ori confundată cu pensula pentru pudră. Pensula de obraz trebuie să îndeplinească toţi parametrii calitativi pe care-i are o pensulă de pudră, doar că dimensiunile ei sunt mai reduse. Ea poate fi tăiată oval sau oblic şi se foloseşte doar pentru fardurile de obraz pudră sau cele compacte.

Pentru corector

Dacă doriţi să ascundeţi cearcănele şi micile imperfecţiuni, folosiţi o pensulă plată, rigidă, uşor oblică şi rotunjită. După ce aţi întins cu vârful în corectorul cremă, întindeţi produsul cu mişcări din interior către exterior.

Pentru fondul de ten

Dacă nu doriţi să aplicaţi fondul de ten cu mâna, atunci aveţi nevoie de o pensulă pentru baza de machiaj. Aceasta trebuie să fie mai degrabă plată, nu foarte groasă, şi să întindă fondul de ten fără să-i altereze textura.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS