24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRochiile sezonului primăvară-vară 2008

Rochiile sezonului primăvară-vară 2008

Rochiile extrem de feminine sau acelea mai simple, tip cămaşă, sunt la modă în acest sezon. Designerii creează modele pentru toate gusturile, aşa că fiecare femeie poate să aleagă ceea ce i se potriveşte.

 

Stilul inconfundabil al anilor ’50 revine în forţă. Rochiile, la modă în acest an, sunt create şi ele în acest stil deosebit de interesant, într-o mare varietate de croieli. Dacă până mai ieri cucereau rochiile cu buzunare, vedetele acestui sezon sunt modelele cu croială feminină. Pentru a completa acest atribut, designerii le-au creat din materiale cu modele florale. Rochiile mini cu imprimeuri sau într-o singură culoare sunt deosebit de inspirate şi constituie un prilej excelent pentru a vă pune în valoare feminitatea, pentru că „a fi feminină este principala tendinţă în materie de modă în acest an“, susţin specialiştii citaţi de site-ul envy.ro. Rochiile uni au ceva şi din amprenta anilor ’70: tăietura bărcuţă, croiala foarte simplă. Cele scurte, din materiale vaporoase, puternic colorate, foarte decoltate, cu o tăietură asimetrică, cu accesorii interesante – aplicaţii în stil glamour în formă de fundiţe, catarame sau floricele – sunt şi ele preferatele designerilor, dar şi ale doamnelor şi domnişoarelor. Le fac concurenţă rochiile gen cămaşă, din materiale vaporoase.

O explozie de culori

Sezonul primăvară-vară 2008 fiind exuberant, culorile acide şi tonurile tari vin să sublinieze personalitatea fiecărei reprezentante a sexului frumos. Rochiile noilor colecţii sunt fie în tonuri simple, într-o culoare deloc spectaculoasă (negru, galben, alb sau gri), fie în nuanţe vii, care uimesc ochiul prin varietate. Specialiştii susţin însă că rochiile crem, bej, albastru sau roz în nuanţe pastelate sunt cele care vor face senzaţie în primăvara-vara 2008. Griul este şi el în vogă în acest sezon. Nuanţele pastelate se regăsesc atât la ţinutele de zi, cât şi la rochiile de seară.

Culorile tari precum galbenul, verdele smarald, roşul sau portocaliul sunt şi ele la modă. Mătasea, dantela, satinul, materialele fluide, menite să creeze o puternică senzaţie de senzualitate, în toate nuanţele primăverii, vin să îmbrace corpul doamnelor şi domnişoarelor.

Sugestiile designerilor

Nu trebuie să pierdeţi din vedere sfaturile specialiştilor, care recomandă ca în alegerea imprimeurilor pentru rochiţele primăverii sau verii 2008 trebuie să aveţi ca motiv de inspiraţie natura. Şi elementele grafice sau geometrice aduc varietate look-ului dumneavoastră. Designerii sugerează, de asemenea, să nu se combine imprimeurile florale cu motivele geometrice. „Florile micuţe sau exagerat de mari dau un farmec deosebit ţinutei atâta timp cât nu sunt amestecate. Dacă vă oboseşte explozia de exuberanţă a imprimeurilor florale, puteţi alege bulinele. Şi ele sunt în top…

Alt trend al rochiilor din acest sezon îl constituie reîntoarcerea spre elementele primordiale. Foarte multe surse de inspiraţie provin din stilurile etnice ale Orientului, îndeosebi cele inspirate din India sau Sahara“, susţin specialiştii în modă citaţi de site-ul envy.ro.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS