21.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSuveniruri istorice, scoase la licitaţie

Suveniruri istorice, scoase la licitaţie

Una dintre cele mai originale colecţii de suveniruri va fi scoasă la licitaţie luna viitoare la Las Vegas, în Nevada. Printre sutele de exponate ce vor fi puse în vânzare se află legendarul costum al lui Superman, purtat de Christopher Reeve, sau la fel de celebrul costum de culoare albă al lui John Lennon, purtat de acesta în timp ce traversa Abbey Road pentru coperta albumului cu acelaşi nume al formaţiei Beatles.

Colecţia aparţinând lui Anthony Pugliese, un agent imobiliar din sudul Floridei, este cu adevărat originală şi cuprinde suveniruri extrem de valoroase din punct de vedere istoric, atât pentru iubitorii de film, cât şi pentru cei de muzică. În afară de acestea, printre obiectele scoase la „mezat“ se află şi o serie de suveniruri legate de cel mai mare magician al lumii, Houdini, precum şi altele care au legătură cu John Kennedy, legendarul preşedinte al Statelor Unite, asasinat în 1963 la Dallas, în Texas.

 

Colecţie de vis

 

Catalogul obiectelor scoase la licitaţie impresionează nu doar prin originalitate, ci şi prin numele personalităţilor cărora le-au aparţinut. Printre „exponate“ se află notiţele lui Charles Manson, asasinul în serie care a ucis-o pe frumoasa actriţă Sharon Tate; torţa olimpică de la Jocurile Olimpice de la Berlin, din 1936, care au fost organizate de Adolf Hitler; diverse exemplare ale maşinilor de vot din Palm Beach County, din sudul Floridei, care au confirmat controversata victorie a lui George W. Bush la alegerile prezidenţiale din 2000. În total, în cadrul licitaţiei organizate de Guernsey’s vor fi scoase „la mezat“ 850 de obiecte, aproape toate originale.

Printre exponatele care au legătură cu Kennedy se află şi pistolul lui Jack Ruby, care l-a ucis pe Lee Oswald, asasinul lui JFK, la puţin timp după ce acesta a fost arestat, în 1963. În plus, fanii regretatului preşedinte pot achiziţiona numeroase notiţe ale lui Kennedy, precum şi un balansoar din apartamentul acestuia din Carlyle, cunoscutul hotel Art deco de pe Madison Avenue, în Upper East Side, din Manhattan. Iubitorii de film pot achiziţiona pălăria şi paltonul purtate de Marlon Brando în „Naşul“, jacheta lui Jack Nicholson din „Shining“ sau bastonul lui Charlie Chaplin din „Timpuri noi“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS