16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinProbleme şi rezolvări pentru cuplu

Probleme şi rezolvări pentru cuplu

Începutul unui nou an este în general momentul în care ne propunem să aducem o schimbare în bine în viaţă, fie că este vorba de intenţia de a începe o cură de slăbire, de a economisi mai mult sau de a ne lăsa de fumat. Şi atunci de ce să nu ne propunem şi să ne facem viaţa de cuplu mai frumoasă ca până acum?

Există o mulţime de lucruri care pot fi făcute pentru ca relaţia şi viaţa de cuplu să devină mai frumoase, mai înfloritoare, mai palpitante chiar. Important este să existe voinţa de a face lucrurile să meargă mai bine şi de a vă apropia mai mult de partenerul dumneavoastră. Dacă simţiţi că activităţile zilnice vă stresează din ce în ce mai mult şi că, de câtva timp, aţi devenit mai arţăgoşi ca înainte, luaţi atitudine. Certurile fără motiv serios nu au nici un farmec şi nu duc la nimic bun, doar creează tensiuni serioase şi inutile în cadrul cuplului. În loc să vă certaţi din nimicuri, discutaţi problemele, păstraţi-vă calmul şi regăsiţi-vă liniştea.

Se poate să fiţi deja de câţiva ani împreună şi să aveţi impresia că totul se desfăşoară după un tipar bine stabilit. Poate aveţi şi un copil căruia îi dedicaţi tot timpul şi toată energia şi nu prea aveţi sau nu vă faceţi timp doar pentru voi doi. Propuneţi-vă să spargeţi rutina şi plecaţi în concediu, numai voi. Chemaţi bunicii să aibă grijă de copil şi uitaţi pentru câteva zile de toate grijile şi problemele de acasă. Nu aveţi nici un motiv să vă simţiţi vinovată pentru nevoia de relaxare şi nici pentru faptul că îl lăsaţi pe cel mic singur, căci aveţi dreptul la intimitate şi este chiar indicat să aveţi grijă şi de cuplu. Refugiaţi-vă într-o staţiune liniştită, relaxaţi-vă şi regăsiţi plăcerea de a vă săruta, de a vă alinta şi de a vă mângâia fără să „riscaţi“ să vă întrerupă cel mic, care plânge că şi-a rătăcit jucăria. O astfel de pauză vă va face fericiţi pe amândoi, iar specialiştii spun că regăsirea intimităţii este cea mai bună metodă de a vă regăsi şi sexualitatea.

Dacă nu aveţi copii, vă doriţi şi, de ceva timp, aţi început să vă gândiţi serios la asta, propuneţi-vă ca anul acesta să faceţi importantul pas. Consultaţi-vă cu partenerul, renunţaţi la pilula contraceptivă şi lăsaţi natura să facă ce ştie ea mai bine. Dacă staţi prea mult pe gânduri, anii trec fără să vă daţi seama şi riscaţi să vă treziţi prea târziu. Treceţi peste temerile legate de creşterea unui copil pentru că, deşi este cât se poate de adevărat că un copil vă dă peste cap rutina vieţii cotidiene, asta nu poate fi decât un lucru bun, iar aducerea pe lume a unui copil este o experienţă minunată.

 

Scăpaţi de „dependenţa“ de televizor

 

În prezent, televizorul este cel mai mare duşman al unui cuplu, indiferent dacă partenerii de-abia s-au mutat împreună sau dacă sunt căsătoriţi şi locuiesc în aceeaşi casă de câţiva ani. În fiecare casă există cel puţin un televizor, iar tendinţa este ca fiecare încăpere a locuinţei să fie dotată cu unul. Ignoraţi această tendinţă şi propuneţi-vă să renunţaţi la televizor.

Este momentul să vă propuneţi amândoi să vă faceţi timp unul pentru celălalt şi să vă regăsiţi. Vi se poate părea complicat, chiar imposibil, dar fiţi convinsă că există lucruri mai bune decât gestul aproape instinctiv de a aprinde televizorul în momentul în care intraţi în casă.

Dacă renunţaţi la acest impuls, veţi vedea că sunt foarte multe lucruri pe care le puteţi discuta cu partenerul şi la fel de multe activităţi de care să vă bucuraţi împreună.

Dacă reduceţi perioada petrecută în faţa televizorului, veţi constata că veţi petrece mai mult timp cu iubitul dumneavoastră discutând sau făcând planuri, veţi putea regăsi plăcerea de a citi o carte bună sau veţi face dragoste mai des ca până acum. Ideea este să petreceţi cât mai mult timp împreună şi să nu lăsaţi televizorul să vă răpească preţioasele momente libere.

Aşa că luaţi atitudine: scoateţi televizorul din cameră şi ademeniţi-vă iubitul să petreceţi împreună o seară romantică.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS