17.8 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSuperstiţii la cumpăna dintre ani

Superstiţii la cumpăna dintre ani

Pentru a intra cum se cuvine în noul an şi pentru a vă asigura că faceţi totul ca la carte, ar trebui să ţineţi cont de câteva superstiţii vechi de când lumea.

Mare atenţie la ce faceţi în momentul-cheie al nopţii, când orologiul bate ora 24.00. În primul rând, aveţi grijă ce ţineţi în mână. O vorbă din bătrâni spune că va avea un rol esenţial în anul ce vine obiectul pe care îl ţineţi în mână în acel moment. În cazul în care aveţi bani, mai mult ca sigur anul va fi unul foarte reuşit din punct de vedere financiar, iar dacă vă ţineţi partenerul de mână, atunci viaţa amoroasă va fi plină de bucurii. Pentru petrecăreţii care întâmpină anul cu paharul în mână, următoarele 12 luni se anunţă a fi pline de veselie. Nu uitaţi ca la miezul nopţii să vă puneţi o dorinţă, pentru că tot bătrânii spun că dorinţele puse în această seară au mari şanse să se împlinească.

 

La vremuri noi, tradiţii noi

 

Dacă doriţi să aveţi un an plin de satisfacţii profesionale, pe 1 ianuarie faceţi ceva care să aibă legătură cu serviciul. Atenţie mare, nu munciţi „pe bune“, că se spune că efectul va fi contrar!

O tradiţie veche de când lumea spune că de Anul Nou este bine să avem casa plină cu vâsc, această plantă fiind simbol al fertilităţii. O tradiţie ceva mai nouă, venită din Vest, prevede că atunci când două persoane se află sub crenguţa de vâsc, trebuie să se sărute.

În cazul în care o fată rămâne nesărutată sub vâsc, şansele ca ea să se căsătorească în această perioadă sunt aproape minime. Tot din Vest vine şi noua tradiţie a lenjeriei roşii purtate la cumpăna dintre ani. Din câte se pare, originile acestei tradiţii s-ar afla în China, unde la serbările tradiţionale, la porţile caselor sunt încă afişate fâşii roşii cu urări, roşul fiind culoarea căsătoriei, a bucuriei şi a fericirii.

De asemenea, mare atenţie la cine vă trece primul pragul în prima zi din noul an. Potrivit credinţei populare, dacă prima persoană care vă intră în casă e femeie, anul ce vine nu va fi tocmai reuşit, însă dacă primul oaspete e de sex masculin, puteţi sta liniştit: veţi avea un an pe cinste. Nu uitaţi să faceţi mare zgomot la miezul nopţii, utilizând toate artificiile, petardele, clopoţeii pe care îi aveţi la îndemândă, pentru că astfel, spun bătrânii, alungaţi spiritele malefice.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS