8.9 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Tratament gratuit pentru diabetici

MEHEDINŢI. Până la sfârşitul anului 2007, toţi bolnavii de diabet aflaţi în evidenţa şi monitorizarea medicilor de familie vor beneficia gratuit de efectuarea hemoglobinei glicozilate. Pacienţii trebuie să se adreseze medicului în evidenţa căruia se află, pentru a primi recomandarea de a efectua analiza respectivă. Apoi, bolnavii pot merge la unul dintre laboratoarele aflate în relaţie contractuală cu Casa Judeţeană de Asigurări de Sănătate. La sfârşitul anului, laboratoarele vor transmite medicilor diabetologi sau cu competenţă în diabet rezultatele analizelor, iar medicii de familie le vor înregistra în evidenţele proprii.

Alin GHICIULESCU

 

Elevii îşi vor primi alocaţiile

GORJ. Problema alocaţiilor pentru elevi la nivelul judeţului Gorj a fost rezolvată. Potrivit lui Vasile Picioruşi, directorul Direcţiei Muncii şi Protecţiei Sociale (DMPS) Gorj, toţi cei aproximativ 54 de mii de elevi din judeţ îşi vor primi alocaţiile prin intermediul DMPS Gorj începând cu 1 ianuarie 2008. Până în urmă cu două săptămâni, zeci de mii de elevi erau în pericol să-şi piardă alocaţiile de stat din cauza faptului că directorii mai multor unităţi şcolare din judeţ nu trimiseseră la DMPS Gorj documentaţia necesară. „Am făcut apel la toţi cei care nu trimiseseră documentaţia şi am reuşit şi datorită presei. Este foarte bine că s-a rezolvat această problemă“, a spus Vasile Picioruşi.

Mihaela FLOROIU

 

Rata şomajului este în scădere

GORJ. În judeţul Gorj, rata şomajului la sfârşitul lunii noiembrie a fost de 5,7%. Potrivit reprezentanţilor Agenţiei pentru Ocuparea Forţei de Muncă (AJOFM) Gorj, acest procent este destul de bun, pentru că anul trecut, în luna noiembrie, rata şomajului era de 8,8%. „În prezent, în Gorj avem 8.532 de şomeri, dintre care 4.233 sunt femei. Grupa de vârstă 40-49 de ani are o pondere de 27%. De asemenea, tinerii sub 25 de ani reprezintă 19% dintre şomeri. În mediul rural sunt cei mai mulţi şomeri, 59%, iar o localitate din mediul rural cu 10,3% este comuna Bolboşi“, a declarat Ion Târlea, directorul AJOFM Gorj. De la începutul anului au fost organizate 58 de cursuri de calificare şi recalificare, la care au participat 1.238 de persoane, dintre care 507 s-au angajat.

Mihaela FLOROIU

 

A căzut în cap

MEHEDINŢI. Un bărbat de 54 de ani, din Mehedinţi, a murit după ce a căzut în cap din remorca unui tractor. Acesta se întorcea acasă de la pădure, cocoţat pe grămada de lemne din remorcă. La o denivelare, el a fost aruncat din remorcă, s-a lovit cu capul de asfalt şi a decedat pe loc.„Lucrătorii Postului de Poliţie Poroina Mare au fost sesizaţi de Constantin D., de 54 ani, din comună, că în timp ce se deplasa cu tractorul şi remorca proprietate personală, venind dinspre pădure, Nicolae C., de 45 de ani, aflat în remorcă, s-a dezechilibrat şi a căzut în cap. În urma impactului cu solul, acesta a decedat“, a declarat Carin Sică, purtătorul de cuvânt al IPJ Mehedinţi.

La faţa locului s-a deplasat echipa operativă, în urma verificărilor efectuate stabilind că victima se afla în remorcă, pe lemnele pe care le transportau.

Aceasta a fost dusă la morga Spitalul Judeţean din Drobeta Turnu Severin în vederea efectuări necropsiei.

Alin GHICIULESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS