21.7 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024

Scurte ştiri

Instalaţia de nocturnă de pe Municipal, în probe

GORJ. Instalaţia de nocturnă a stadionului „Municipal“ Târgu Jiu va fi pusă în funcţiune săptămâna viitoare. Marius Ionescu, directorul tehnic al Primăriei Târgu Jiu, a precizat că la sfârşitul acestei săptămâni se vor face primele probe la nocturnă, urmând ca săptămâna viitoare să se facă recepţia lucrării. Potrivit acestuia, în perioada următoare se va întocmi dosarul pentru omologarea instalaţiei de nocturnă. Investiţia s-a ridicat la aproximativ 40 de miliarde de lei vechi.

Echipa locală de fotbal Pandurii Târgu Jiu îşi va putea desfăşura meciurile de pe terenul propriu la lumina reflectoarelor, începând de anul viitor.

Andrei IONESCU

 

Produse de sărbători, pe strada Victoria

GORJ. Primăria municipiului Târgu Jiu pune la dispoziţia comercianţilor de cadouri şi produse specifice sărbătorilor de iarnă strada Victoria, din centrul oraşului. Amplasamentele vor putea fi închiriate începând cu 1 decembrie. Se vor comercializa ornamente de împodobit bradul, jucării, dulciuri, articole de porţelan, ceramică, lemn, sticlă, felicitări, cosmetice şi alte produse. Până în prezent, au fost înregistrate 23 de solicitări din partea comercianţilor din diverse zone ale ţării. Taxa percepută de primărie este de 6 lei pe zi/metrul pătrat, iar fiecare comerciant este obligat să-şi desfăşoare activitatea într-un anumit tip de cort.

Andrei IONESCU

 

Datorii de 100 de milioane de lei la energia electrică

Sucursala Regională CFR Craiova are datorii de 100 de milioane de lei către CEZ Oltenia. Cea mai mare parte din staţiile de călători din zona Olteniei au fost debranşate de la reţeaua de energie electrică, această măsură neputându-se aplica şi asupra reţelelor de transport, care ţin de domeniul siguranţei naţionale. Gabriela Negrilă, directorul CEZ Distribuţie, a spus că au fost puse în aplicare mai multe măsuri de recuperare a restanţelor care provin din anul 2004, care nu au dat însă randament: „S-au pus în aplicare mai multe măsuri de executare silită, cum ar fi blocarea conturilor, dar şi oprirea furnizării alimentării cu energie electrică a staţiilor de călători. Nu s-a reuşit recuperarea datoriilor, pentru că sunt mai mulţi creditori“.

Andrei IONESCU

 

Florin Cârciumaru, premiat la Monaco

GORJ. Primarul municipiului Târgu Jiu, Florin Cârciumaru, va fi premiat la mijlocul lunii viitoare la Monaco cu titlul „Omul Anului 2007 Brâncuşi“. Distincţia îi va fi decernată edilul-şef pe 12 decembrie, într-un cadru oficial, şi reprezintă o recunoaştere pentru eforturile de a pune în valoare şi de a îngriji moştenirea culturală imensă lăsată de marele sculptor Constantin Brâncuşi, precum şi o răsplată pentru eforturile de a organiza la Târgu Jiu tabăra de sculptură din timpul verii. Primarul Florin Cârciumaru va fi însoţit de o delegaţie numeroasă, consiliul local aprobând în şedinţa de la sfârşitul săptămânii trecute efectuarea acestei deplasări.

Primarul a spus că a primit deja invitaţia de a participa la manifestare, Consulatul român din Monaco urmând să trimită un program oficial al întregii acţiuni. Titlul acordat primarului municipiului Târgu Jiu ar putea fi înmânat chiar de către prinţul Albert de Monaco.

Andrei IONESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS