5.3 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCocteilurile, o bombă cu calorii

Cocteilurile, o bombă cu calorii

Mulţi cred că băuturile alcoolice nu îngraşă. De câte ori nu se întâmplă ca tinerele, de teamă să nu le fie afectată silueta, decid, atunci când ies în oraş, să bea doar un cocteil fără să mănânce nimic.

Doamnele trebuie să ştie că băuturile alcoolice şi, în mod special cocteilurile, conţin mult mai multe calorii decât şi-ar putea imagina. O Pina Colada are 500 de calorii. Situaţia este aceeaşi şi în ceea ce priveşte popularele cocteiluri Vodka Lemon sau Margarita. Decizia de a nu comanda decât o băutură atunci când ieşiţi în oraş cu prietenii este doar o iluzie că astfel „protejaţi“ efortul pe care îl depuneţi cu regularitate în sala de sport. Cel mai bogat în calorii dintre cocteiluri, un adevărat duşman pentru doamnele ce ţin la silueta lor, este Long Island Ice Tea. Acesta conţine aproximativ 780 de calorii.
Acest lucru nu înseamnă că trebuie să vă interziceţi de fiecare dată plăcerea de a savura un cocteil, însă este bine să daţi dovadă de moderaţie. O băutură pe bază de alcool nu înseamnă neapărat o condamnare la obezitate, mai ales dacă sunteţi o persoană cu o alimentaţie echilibrată şi care practică sportul cu regularitate. Lucrul de care trebuie să ţineţi cont însă este acela că un cocteil are un conţinut mare de calorii şi că un exces de astfel de băuturi vă poate aduce un număr mai mare de calorii decât o masă copioasă. Important de ştiut este şi faptul că un pahar de vin conţine aproximativ 100 de calorii, în timp ce un pahar de Martini are între 125 şi 150 de calorii. Un suc de fructe adăugat atunci când se prepară un cocteil adaugă cel puţin 56 de calorii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS