11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinPicioare frumoase pe tot parcursul anului

Picioare frumoase pe tot parcursul anului

Anul acesta, profitaţi de toamna blândă şi renunţaţi fără nici o ezitare la fusta lungă până în călcâie, punându-vă în valoare picioarele în toată splendoarea lor.

Bărbaţii nu pot rezista în faţa unor picioare frumoase şi îngrijite şi de aceea nu strică niciodată să vă completaţi rutina de înfrumuseţare adăugând un ritual de răsfăţ şi pentru picioare. Acestea au nevoie de o îngrijire delicată şi există trei paşi ce trebuie urmaţi cu sfinţenie când vreţi să vi le puneţi în valoare: gomajul, epilarea şi hidratarea.

 

Gomajul

 

La duş folosiţi un burete de baie sau o lufă (burete din fibre naturale), pentru a vă asigura o exfoliere eficientă. Câteodată, din cauza petelor roşii provocate de creşterea în interior a firelor de păr, pielea piciorului îşi pierde din netezime, de aceea este indicat ca măcar o dată sau de două ori pe săptămână să efectuaţi o exfoliere delicată a picioarelor. Astfel, veţi avea picioare sănătoase, netede şi fără „bubiţe“. Completaţi „tratamentul“ utilizând şi un gel de duş exfoliant cu vitamine. Buretele de baie în combinaţie cu particulele din gelul de duş exfoliant nu doar oferă un gomaj delicat, ci şi revigorează simţurile. Substanţele nutritive pe care le conţine crema exfoliantă hrănesc pielea, îndepărtează celulele moarte şi permit regenerarea epidermei.

Metode de epilat şi hidratarea

 

Când vine vorba de epilat, aveţi mai multe opţiuni. Perfecţionistele pot opta pentru epilatul cu ceară caldă. Doamnele mai pretenţioase sau cele care suportă mai greu durerea pot alege epilarea cu ceară cu zahăr, aşa-numita „epilare dulce“, pentru că acest tip de ceară tinde să se lipească de firul de păr, nu de piele. Doamnelor şi domnişoarelor care au probleme cu circulaţia sângelui li se recomandă epilatul cu ceară rece. Aceste metode de epilat sunt eficiente dacă sunt aplicate de profesioniştii de la saloanele de cosmetică, dar noile produse apărute pe piaţă dau doamnelor posibilitatea de a se epila eficient acasă.

Dacă sunteţi nevoite să vă epilaţi cu lama, din lipsă de timp sau când nu aveţi chef să mergeţi la cosmetică, trebuie să fiţi foarte atente şi să „lucraţi“ cu atenţie, pentru că din cauza grabei vă puteţi tăia. Când vă epilaţi, trebuie să aveţi mare grijă la genunchi şi la glezne, pentru că în aceste zone pielea este mult mai sensibilă decât pe restul piciorului. Dacă, totuşi, se întâmplă un astfel de accident, înainte de a ieşi din duş spălaţi bine rana, tamponaţi cu un şerveţel fin şi apoi puneţi o bucăţică de şerveţel pe rană, exact cum fac bărbaţii când se taie din greşeală atunci când se bărbieresc. Aşteptaţi să se usuce şi, dacă este nevoie, aplicaţi şi un plasture.

Pentru a masca micile imperfecţiuni ale picioarelor, chiar şi aceste tăieturi, dar şi orice alte cicatrice sau pete, folosiţi cu încredere un fond de ten corector special pentru corp. Datorită formulei sale, acest produs acoperă micile imperfecţiuni fără a vă păta hainele. Pentru un efect glamour, aplicaţi un gel de corp uşor sclipicios, care va sublinia textura pielii.

Oricare ar fi metoda de epilare aleasă, este foarte important ca după această „operaţiune“ să vă hidrataţi pielea. O cremă grasă nu doar conferă pielii hidratarea de care are nevoie, ci creează şi o strălucire aparte, care, cu siguranţă, va atrage toate privirile.

 

Trucuri pentru picioare frumoase

 

Nimic nu este mai sexy decât o femeie cu picioare frumoase, puse în evidenţă de un bronz perfect. Chiar dacă a venit toamna, puteţi etala oricând o piele bronzată, „trişând“ puţin şi aplicând un autobronzant, fie sub formă de cremă, fie sub formă de spray. Este recomandată aplicarea de cel mult două ori pe săptămână pe pielea epilată şi hidratată, iar pentru un bronz perfect uniform ştergeţi surplusul de autobronzant care se acumulează în spatele genunchiului sau la gleznă.

Garderoba vă poate ajuta să vă alungiţi silueta şi să creaţi impresia că picioarele sunt mai lungi. Dacă sunteţi mignonă, renunţaţi la fustele sau pantalonii până la genunchi în favoarea fustelor din materiale vaporoase, iar dacă aveţi picioare lungi puneţi-le în valoare cu ajutorul fustelor maxi crăpate sau al fustelor trei sferturi ce cad până la jumătatea pulpei.

Deşi elementele estetice enumerate mai sus vă ajută să aveţi picioare frumoase şi îngrijite, aceste produse şi practici nu vor avea nici o „influenţă“ asupra musculaturii sau a condiţiei fizice. Pentru a vă menţine picioarele în cea mai bună formă tot timpul anului, obişnuiţi-vă să practicaţi exerciţii fizice în mod regulat, de câteva ori pe săptămână. Alergaţi, plimbaţi-vă sau faceţi jogging, mergeţi pe bicicletă sau, pur şi simplu, faceţi câteva mişcări de stretching pentru picioare, pentru că şi cele mai uşoare exerciţii vor aduce beneficii întregului corp, nu doar picioarelor.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS