16.2 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinRitualul de frumuseţe, decodat

Ritualul de frumuseţe, decodat

Gesturile pe care o femeie le face atunci când îşi execută ritualul de frumuseţe nu sunt nici pe departe atât de lipsite de importanţă precum aţi crede, ci exprimă personalitatea femeii respective şi „trădează“ concepţia ei despre lume.

Dacă o femeie foloseşte ambele mâini pentru a-şi aplica o cremă de faţă, acest lucru denotă faptul că respectiva persoană are o relaţie echilibrată şi binevoitoare cu propria sa persoană şi că se simte bine în propria piele. Despre doamnele care folosesc doar mâna dreaptă pentru a se da cu cremă se spune că sunt cerebrale şi raţionale, în timp ce doamnele care aplică pe faţă crema doar cu ajutorul mâinii strângi sunt fire visătoare şi hipersensibile.

 

Machiajul şi coafura, mai indiscrete decât aţi crede

 

Felul în care o femeie se machiază oferă şi el indicii în legătură cu personalitatea acesteia. Oferind doamnelor şi domnişoarelor un fel de scut care le ajută să nu se simtă „goale“ în faţa celorlalţi, machiajul le permite femeilor să creeze o anumită imagine a sinelui şi să accepte cu mai multă uşurinţă un rol în teatrul social în care trăiesc. Machiajul buzelor exprimă dorinţa unei femei de a seduce şi de a-şi pune în valoare feminitatea, în timp ce, în funcţie de culorile alese şi de complexitatea machiajului, fardarea ochilor poate lăsa să se întrevadă latura visătoare, candidă sau seducătoare a fiecărei femei. Din contră, un chip nefardat sau cu foarte puţin fard aplicat trădează involuntar dorinţa doamnei care îl afişează de a scoate în evidenţă aspectul intelectual al personalităţii sale.

Părul lung reprezintă simbolul unei feminităţi şi al unei puteri de seducţie conştientizate şi afirmate. Coafurile foarte bine întinse, complicate sau extrem de stricte exprimă ideea de senzualitate oarecum controlată, în timp ce părul lăsat liber trădează o personalitate romantică şi diafană şi o seducţie pe măsură.

Părul scurt, chiar şi în zilele noastre, este semnul unei dorinţe ascunse de emancipare şi de libertate, de doborâre a barierelor, dar şi al nevoii de simplitate. O coafură realizată cu ajutorul accesoriilor exprimă în general dorinţa de a controla situaţiile, lucrurile şi persoanele din jur.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS