12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Scurte ştiri

Cârciumaru împarte carnetele de partid

gorj. Pesediştii gorjeni vor primi carnete noi de partid. Preşedintele PSD Gorj, Florin Cârciumaru, şi-a pus semnătura pe toate cele 24.000 de carnete de membru de partid. Fiecare pesedist va primi, în baza listelor cu achitarea cotizaţiilor, carnetul de membru al PSD. În perioada în care la conducerea PSD Gorj se afla Nicolae Mischie, partidul condus de fostul baron se lăuda cu 26.000 de membri. Cu toate acestea, actuala conducere a comandat numai 24.000 de carnete.

Eugen MĂRUŢĂ

 

Milosteanu nu a fost turnător

gorj. Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor fostei Securităţi (CNSAS) a stabilit că Gheorghe Milosteanu, consilier judeţean în Gorj, nu a fost turnător. Acuzat în urmă cu mai multe luni că a colaborat cu fosta Securitate, Gheorghe Milosteanu a solicitat CNSAS să se pronunţe în legătură cu situaţia sa, răspunsul fiind primit acum câteva zile. „Nu am fost informator, colaborator sau agent al fostei Securităţi, ca poliţie politică. Este bine să se facă publică situaţia fiecăruia cu ce a făcut înainte de 1989“, a declarat Gheorghe Milosteanu.

Eugen MĂRUŢĂ

 

A crescut numărul accidentelor de circulaţie

gorj. În primele nouă luni ale acestui an, numărul accidentelor de circulaţie soldate cu morţi a crescut. În aceeaşi perioadă din 2006 au fost înregistrate 42 de accidente grave de circulaţie, faţă de 47 anul acesta. În 2007 şi-au pierdut viaţa 29 de persoane, faţă de 26 anul trecut. „Aceste date demonstrează faptul că la nivelul judeţului Gorj siguranţa rutieră rămâne un punct sensibil“, a declarat Constantin Nicolescu, şeful IPJ Gorj.

Printre cauzele accidentelor de circulaţie se numără: neadaptarea vitezei la condiţiile de drum şi trafic, traversarea neregulamentară a străzii, depăşirile neregulamentare, condusul imprudent şi neacordarea priorităţii. Cele mai multe accidente grave de circulaţie au avut loc pe timpul nopţii, în zilele de marţi, joi şi duminică.

Mihaela FLOROIU

 

Fără sondaje la TV în campanie

Camera Deputaţilor a aprobat ieri ordonanţele guvernului referitoare la organizarea alegerilor europarlamentare, unul dintre amendamentele acceptate de deputaţi interzicând difuzarea sondajelor de opinie de către mediul audiovizual în timpul campaniei electorale. Conform textului de lege, în mediul audiovizual sunt interzise prezentarea de sondaje de opinie ce au conţinut electoral, precum şi difuzarea de emisiuni electorale referitoare la intenţia de vot cu 30 de zile înainte de ziua de referinţă, dar şi prezentarea de sondaje realizate la ieşirea de la urne în ziua de referinţă înainte de închiderea votării.

Deşi reprezentanţii PD s-au opus în comisia de cod electoral acestui amendament, deputaţii democraţi au votat în plen pentru adoptarea acestei ordonanţe, alături de PSD, PNL, UDMR şi PC. Numai PRM s-a opus adoptării acestei ordonanţe. Interdicţia nu vizează şi publicarea în presa scrisă a rezultatelor sondajelor de opinie.

NewsIn

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS