14.5 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinColecţia Chanel, un imn închinat Americii

Colecţia Chanel, un imn închinat Americii

Stilistul german Karl Lagerfeld a realizat pentru viitorul sezon primăvară/vară o linie Chanel care poate fi supranumită pe bună dreptate „un imn închinat Americii“.

Stelele şi dungile, dar şi culori precum alb, roşu sau albastru sunt „elementele de rezistenţă“ ale noii colecţii semnate Karl Lagerfeld. Poate ceea ce ar nemulţumi-o pe creatoarea casei Chanel nu ar fi subiectul ce l-a inspirat pe Lagerfeld, respectiv SUA, ci faptul că obiectele vestimentare au fost gândite mai mult pentru adolescente decât pentru doamne. Clientele fidele ale casei de modă franceze s-au declarat dezamăgite de noile propuneri pentru anul viitor, spunând că nu sunt dispuse să renunţe la eleganţa şi la stilul cu care au fost obişnuite şi nu se văd îmbrăcate în geci în linii roşii şi albastre pline de steluţe albe.

În colecţia semnată Karl Lagerfeld s-a regăsit cam tot ceea ce caracterizează stilul vestimentar de zi cu zi al americanilor: de la jeanşi, la trenciuri, hanorace, bluze, geci şi până la salopete. Materialele folosite au fost însă cele care i-au condus pe spectatori cu gândul către America. O avalanşă de ţesături realizate în diverse combinaţii de dungi roşii, albe şi albastre. Gecile scurte asortate cu rochii lungi, cu fuste sau cu pantaloni scurţi au fost cu siguranţă pe placul tinerelor.

Sandalele „Skeletto“, piesa de rezistenţă a lui Lagerfeld

Noutatea cea mai mare prezentată de Lagerfeld au constituit-o sandalele „Skeletto“, cu tocul înalt şi gros, care au ataşată pe bareta ce se închide în jurul gleznei o miniborsetă. Pe tocul sandalelor este înscris simbolul mărcii, cele două litere C încrucişate. Achiziţionându-şi o pereche de astfel de sandale, tinerele nu-şi vor pune problema unde să-şi ţină banii sau ţigările. În materie de încălţăminte, culorile folosite de Karl Lagerfeld sunt de la argintiu până la combinaţii de roşu cu alb. altă inovaţie propusă de creatorul german o constituie ghetuţele argintii cu toc ortopedic, care se închid cu şireturi până la gleznă.

Influenţa americană se face simţită mai mult ca niciodată în moda pariziană. Şi creatorul Jean-Charles de Castelbajac, cunoscut pentru faptul că până acum s-a inspirat din lumea benzilor desenate, a realizat pentru colecţia primăvară-vară 2008 o serie de obiecte vestimentare folosind materiale în dungi sau înstelate.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS