17.6 C
Craiova
sâmbătă, 20 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinIntim, la miezul nopţii

Intim, la miezul nopţii

Sunt destule localuri în Craiova unde, dacă ajungi la o oră mai înaintată şi scapi de „am făcut casa, nu mai servim“, poţi primi, în cazul în care vrei ceva de mâncare, celebrul „la bucătărie s-a închis“. Dar sunt şi cârciumi unde poţi pătrunde la ore înaintate şi nu este nici o problemă. Am zis să încerc un asemenea local şi am mers în Lăpuş, la Intim.
I-am trecut pragul cu câteva minute înainte de miezul nopţii. Era destul de populat. Am ocupat o masă. Zdravănă masă! Mobilierul este din lemn masiv. Bănuiesc stejar. Îmi place.
Nu ştiu care este programul personalului, dar pare destul de „fresh“. Primim meniu şi scrumieră.
Discuţie rapidă şi comandă la fel. Paste, muşchi de vită şi vin roşu sec. În prealabil, întreb cam cât ar dura comanda. Mi se răspunde că mai puţin de 20 de minute. E rezonabil.
Apar vinul, apa, oliviera şi, surpriza serii, şerveţelele. Le-am primit fără să cer. E clar. Patronul e inconştient. Îl paşte falimentul şi el nu ştie. Să dai şerveţele oricui care se aşază la masă…
Şi aici e obiceiul împământenit al şpriţului, aşa că mai cer repede două pahare. Până la apariţia comenzii mele am timp să arunc o privire în jur. Majoritatea celor de aici comandă pizza. Cât de curând o să devină o mâncare tradiţională românească. La fel cum sportul nostru naţional nu mai este oina, ci grătarul.
Apare şi comanda, spaghete bolognese în stânga mea şi muşchi de viţel cu sos de ciuperci pentru mine. Hai să vedem ce a realizat bucătarul la ora asta. Muşchiul este suculent, iar ciupercile – pregătite cât să-şi păstreze gustul. Cum vinul îmi crescuse apetitul, regret că am ocolit garnitura. Gust şi din pastele de lângă mine. Nu am nimic să-i reproşez omului din bucătărie.
Mai am vin, aşa că încerc să obţin ceva de ronţăit. Întreb de caşcaval afumat. Nu este. Este doar neafumat. Cer câteva felii. Este bun. Iar cu vinul sec chiar dă bine. Termin liniştit vinul, cer nota, plătesc şi plec. Şi reţin adresa.

Intim

str. Calea Bucureşti nr.141, bl. N 17, parter

Prezentare        Corectă
Personalul        Prompt
Atmosfera        Intimă
Preţuri        OK
Toaleta        Curată

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

9 COMENTARII