12.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMachiaj în culori care vă avantajează

Machiaj în culori care vă avantajează

Pentru un machiaj reuşit şi care să le avantajeze, doamnele şi domnişoarele trebuie să ştie exact culorile care reuşesc cel mai bine să le pună în valoare trăsăturile feţei.

Nuanţele de farduri trebuie alese în funcţie de culoarea ochilor sau a părului ori în funcţie de nuanţa tenului, iar pentru cele mai bune rezultate vă sfătuim ca la aplicarea machiajului să ţineţi seama de principiul complementarităţii culorilor şi să vă bazaţi cât se poate pe contraste.

 

Pentru machiajul ochilor albaştri

 

Conform principiului complementarităţii culorilor, nuanţele de portocaliu sunt cele mai indicate pentru machiajul doamnelor şi domnişoarelor cu ochi albaştri. Pentru a vă pune în valoare culoarea lor şi privirea, alegeţi farduri în tonuri de maro, culoarea piersicii sau chiar roz. Pentru un machiaj de efect vă recomandăm să încercaţi combinaţia de fard pentru obraz de culoarea caisei şi un ruj de buze roşu aprins. Doamnele şi domnişoarele pe care natura le-a înzestrat cu ochi albaştri trebuie să evite fardurile în tonuri de verde. În ceea ce priveşte „umbrele“, acestea trebuie aplicate doar pe linia genelor şi estompate apoi pe restul pleoapei. În nici un caz nu aplicaţi fardul pe arcadă.

Dacă aveţi cearcăne, folosiţi cu încredere batonul anticearcăn pentru a obţine un contur neutru al ochiului. Evitaţi totuşi să aplicaţi fond de ten pe pleoape, pentru că o astfel de procedură ar neutraliza felul în care se reflectă umbra. Pentru a vă scoate şi mai mult în evidenţă culoarea ochilor, jucaţi-vă cu contrastele, aplicând farduri de nuanţe închise (gri sau albastru închis) pentru a sublinia colţurile exterioare ale ochiului. Nu uitaţi nici de rimel, acesta fiind elementul-cheie în obţinerea unui efect de intensitate a privirii.

 

Nuanţele potrivite ochilor verzi

 

Pentru doamnele şi domnişoarele cu ochi verzi, culoarea de bază a machiajului este roşul, aceasta fiind complementară verdelui. Cu o singură tuşă de roşu încorporată în machiaj, fie că este aplicată pe pomeţi, pe gură sau pe pleoape, întreaga faţă devine şi ea pusă în evidenţă. Pentru chip, fardurile în nuanţe de roşu sau roz creează un efect extraordinar. Pentru ochi, o idee ingenioasă de machiaj este aceea de a aplica umbre delicate de roz sau de mov închis, iar rimelul este absolut indispensabil. Puteţi folosi un dermatograf kaki, verde deschis sau verde-frunză, conturând ochiul în partea inferioară. Evitaţi albastrul.

Ca şi în cazul machiajului ochilor albaştri, nu uitaţi de anticearcăn şi nu aplicaţi fond de ten pe pleoape. Jucaţi-vă cu contraste, subliniind colţul ochiului cu culori închise precum gri-ardezie sau mov închis. Pentru a vă asigura că machiajul nu face culoarea ochiului prea ştearsă, folosiţi aşa-numita tehnică a semitonurilor, care se aplică între culoarea propriu-zisă şi umbre. Dacă aveţi cearcăne, semitonurile trebuie realizate doar în combinaţie cu un contur neutru al ochilor, pentru că altfel ochii machiaţi folosind această tehnică par obosiţi. Folosiţi rimelul pentru a sublinia contrastul realizat.

Mai multe opţiuni de machiaj pentru ochii căprui sau negri

 

Doamnele cu ochi căprui sau negri se pot considera norocoase pentru că pot experimenta fără nici o reţinere combinaţii inedite de culori. Pentru machiajul ochilor, tuşul sau dermatograful negru, bleumarin sau maro închis sunt o alegere potrivită. Dacă ochii dumneavoastră sunt foarte închişi la culoare, evitaţi fardurile mate şi axaţi-vă în schimb pe efectul dat de reflexele metalice. Dacă acestea nu vă sunt pe plac, alegeţi culori foarte închise pentru machiajul ochilor. În acest caz, realizaţi contrastul prin lumină, nu prin umbre. Fardurile sidefate în nuanţe de roz, maro-roşu, bronz sau argintiu sunt foarte potrivite pentru machiajul ochilor căprui. În ceea ce priveşte fardurile de obraz, optaţi pentru tonuri de roşu sau de roz. Evitaţi aplicarea semitonurilor pe ochi şi „feriţi-vă“ de nunţele de maro foarte închis sau de culorile exagerat pastelate, căci acestea vor face ca machiajul să fie lipsit de strălucire.

Dacă nuanţa pielii dumneavoastră este mai închisă ori dacă sunteţi bronzată, optaţi pentru culori intense, dar nu exageraţi cu aplicarea acestora. Dacă folosiţi culori pale, pastelate, veţi fi nevoite să aplicaţi mai multe straturi, ceea ce va da machiajului un aspect pudrat şi tern, neatrăgător. Alegeţi în schimb culori tonice, care să vă învioreze tenul.

Pentru roşcate, tonurile de cărămiziu şi portocaliu sunt foarte potrivite pentru machiajul ochilor, în timp ce culoarea piersicii este cea mai potrivită pentru obraji. Blondele în schimb pot aplica pe pleoape toate nuanţele de maro, în timp ce pentru machiajul obrajilor şi al gurii ideale sunt tonurile de roz. Brunetele cu tenul deschis sunt norocoase, pentru că pot folosi în machiaj toate nuanţele şi tipurile de fard, de la cele pastel şi sidefate până la cele mate, doar că trebuie să evite fardul de obraz în nuanţe de portocaliu, în favoarea tonurilor de roz, roşu sau chiar maro deschis.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS