22 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinCosmeticele din bucătărie

Cosmeticele din bucătărie

Cele mai banale ingrediente folosite la gătit se pot transforma într-o secundă în cele mai bune substanţe ce ajută la păstrarea frumuseţii corpului.

 

Femeile consideră că tratamentele cosmetice cele mai bune şi mai eficiente se realizează exclusiv în saloanele de cosmetică, sub atenta supraveghere a specialiştilor. Foarte puţine doamne ştiu însă că propria lor bucătărie reprezintă o sursă valoroasă de produse cosmetice. Ouăle, de exemplu, sunt ingrediente preţioase pentru tratamentele făcute acasă. Producţia de sebum a tenului gras poate fi echilibrată cu ajutorul unei măşti făcute din albuş de ou, câteva picături de zeamă de lămâie şi o linguriţă de griş. Lăsaţi amestecul să acţioneze timp de o jumătate de oră, apoi masaţi-vă faţa delicat, după ce v-aţi înmuiat mâinile în lapte, şi clătiţi-vă cu apă călduţă.

Albuşul de ou este, în general, un ingredient esenţial pentru îngrijirea tenului, fiind foarte eficient în combaterea acneei. Pielea uscată îşi poate recăpăta echilibrul de hidratare prin aplicarea unei măşti preparate dintr-un albuş de ou, o linguriţă de lapte proaspăt, o linguriţă de apă de trandafiri şi una de praf de mazăre. Lăsaţi masca să acţioneze o jumătate de oră şi apoi clătiţi, întâi cu lapte şi apoi cu apă călduţă.

Zeama de lămâie este un „înălbitor“ natural pentru pielea uscată, dacă este amestecată cu făină, smântână sau miere, dar poate fi folosită cu acelaşi efect şi pentru tenul gras sau normal, cele mai bune combinaţii fiind cu pudră de lemn de santal sau cu iaurt. Pentru a îndepărta pistruii, amestecaţi zeama de lămâie cu lapte, apă de trandafiri, suc de morcovi şi suc de castraveţi. Lăsaţi amestecul să acţioneze timp de 15 minute şi apoi clătiţi.

 

Legumele, ideale pentru îngrijirea tenului

 

Castravetele nu trebuie să lipsească nici el din „salonul de acasă“, fiind extrem de eficient pentru combaterea cearcănelor şi a pungilor de sub ochi. Pentru aceasta preparaţi un amestec din castraveţi şi lapte. Înmuiaţi discuri demachiante în acest amestec şi ţineţi-le pe ochi timp de zece minute.

O metodă mai simplă este tradiţionala aplicare a feliilor de castraveţi pe ochi, timp de 15 minute.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS