24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMirosul parfumului care ne îmbracă

Mirosul parfumului care ne îmbracă

Deşi în vechime parfumul era considerat o componentă importantă a ceremonialului de înmormântare, acum este un accesoriu de lux, de care depinde orice persoană, indiferent de sex, activitate sau vârstă.

Istoricii susţin că primele parfumuri au fost cunoscute acum 4.000 de ani, când preoţii ardeau tămâie pentru a aduce ofrandă zeilor. Abia din secolul XIX-lea începe epoca de aur a parfumeriei. Apar arome noi, modele cât mai moderne ale sticluţelor, şi parfumul capătă, în lumea modei, o poziţie importantă. Mirosurile sunt cele care ne trezesc amintiri. Prin aromele lor, parfumurile sunt de zi şi de seară. Fiecare persoană îşi poate alege orice parfum doreşte pentru a se simţi bine. Însă, indiferent de aroma preferată, trebuie să alegem parfumul şi în funcţie de activitatea pe care o întreprindem şi de ţinută.

Romantism la sticlă

Pentru doamnele romantice sunt indicate parfumurile care au ca note principale mandarinul, grepfrutul, lăcrămioara sau moscul alb, cum ar fi „Amor Amor“ de la Cacharel. Tot pentru spiritul romantic sunt şi aromele de orhidee, mure, iasomie sau lemn de santal. În această categorie intră parfumul „Promesse“, tot de la Cacharel. Parfumurile pentru bărbaţi au arome puţin mai senzuale. Giorgio Armani are „Sensi“, cu note principale din flori orientale, iasomie şi accacia. Aceste arome se potrivesc unor ţinute lejere, atunci când este cald afară sau când se întreprind activităţi în afara serviciului.

Şarm şi clasic care învăluie

Linia clasică de arome este lansată de Dior. Sunt parfumuri pentru doamnele elegante şi pentru domnii de afaceri. Cu „Poison“ şi „Fahrenheit“ se face senzaţie în orice moment. Datorită aromelor florale, domnii sau doamnele care le poartă au senzaţia că se simt bine.  Hugo Boss are multe parfumuri pentru bărbaţi: „Boss Classic“, pentru cei conservatori, „Boss Energy“, pentru cei mai dinamici, şi „Boss Selection“, parfumul oamenilor de afaceri. Persoanele care cuceresc în societate sunt printre cele care poartă Bulgari. Aromele din compoziţie sunt santal, iasomie, ylang-ylang sau mimoză. Este un parfum destinat persoanelor care poartă cu preponderenţă ţinute elegante.
Un parfum recomandat boemilor şi celor plini de creativitate este şi „Instant“ de la Guerlin, în care predomină aroma florilor de tei. Casa Pacco Rabane menţine pe piaţă „Ultraviolet“, cu o aromă floral-orientală în care se regăsesc prospeţimea şi senzualitatea. Poate fi, în acelaşi timp, parfumul bărbatului care se simte senzual, dar şi al femeii sigure pe ea. Merge şi la ţinutele de stradă, casual, dar poate fi purtat şi seara, la ieşiri în grup mai puţin pretenţioase. Pe lângă toate aceste parfumuri, creatorii imaginează sacouri sau pantaloni eleganţi, iar pentru seară ţinute care să scoată persoana cât mai mult în evidenţă.
Specialiştii de la magazinul „Obsesie“ spun că nu există femeie care să primească un parfum şi să nu fie fericită. Se găsesc parfumuri la toate preţurile şi pentru toate gusturile. Cei mai renumiţi, nu numai în crearea parfumurilor, dar şi în alegerea lor, sunt bărbaţii. Parfumurile se aleg în funcţie de vârstă şi de persoană. Parfumul se aplică acolo unde circulaţia sângelui este mai intensă, în general la încheieturi. Trebuie să aveţi răbdare cinci-zece minute până se stabilizează aromele notei de bază. Prima dată, la un parfum se simte mirosul notelor de vârf, apoi notele de bază, cele care persistă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

2 COMENTARII