12.6 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinŞtirile Pro TV, în casă nouă

Ştirile Pro TV, în casă nouă

Ştirile Pro TV vor fi transmise începând din luna septembrie din noul studio dotat cu aparatură ultraperformantă, cu o acustică impecabilă şi un design ce îmbină tehnologia cu arhitectura viitorului.

Andreea Esca, Oana Andoni, Monica Dascălu, Amalia Enache, Mihai Codreanu, Andreea Liptak, Mihai Dedu, Iulia Vântur, Cristian Leonte, dar şi prezentatorii emisiunii „Vremea“, Florin Busuioc, Victor Slav şi Magda Pălimariu, vor transmite dintr-un studio de ultimă generaţie, care-l plasează în zona de avangardă a televiziunilor europene. Suprafaţa noului studio de ştiri însumează 250 mp, existând şase locuri de filmare. Ecranele video se întind pe 30 mp, pe care vor putea fi afişate o multitudine de surse live şi alte elemente grafice. Controlul acestor ecrane se va face cu cele mai avansate procesoare digitale de imagine existente pe piaţa mondială.

Imaginile vor fi captate cu şase camere care au cea mai înaltă rezoluţie posibilă şi care se aliniază cu standardele HD exploatate la nivel mondial. Este deja de notorietate faptul că ProTV este prima televiziune din România şi Europa de Est care transmite în format HD.

Noul studio al Ştirilor Pro TV dispune de o regie de emisie modernă, cu echipamente la standarde mondiale, capabile de a procesa semnale de înaltă definiţie. Regia şi studioul beneficiază de cele mai avansate sisteme de grafică virtuală de televiziune din lume.

Cu o investiţie de peste şase milioane de euro, noul studio al Ştirilor Pro TV (inclusiv regia HD) se poate compara cu oricare dintre studiourile performante ale lumii.

Ştirile Pro TV intră astfel în era new-media cu o înfăţişare modernă, capabilă să facă faţă provocării revoluţiei vizuale pe care o presupune tehnologia high definition. Ştirile Pro TV vor trece de la spectacolul înfăţişat cu mijloacele tehnicii lineare la spectacolul digitalizat. Telespectatorii Pro TV vor fi primii din România care se vor bucura de un program de ştiri elaborat, cu poveşti desfăşurate în ritmul alert al realităţii, într-o logică proaspătă şi percutantă a spectacolului, transmise dintr-un studio cu echipamente de ultimă generaţie. Studioul va fi asemenea unui portal de internet, ce va satisface curiozitatea telespectatorilor la nivel vizual pe mai multe paliere de comunicare.

Cea mai bună prezentatoare de ştiri din România, Andreea Esca, este nerăbdătoare să prezinte Ştirile Pro TV din noul studio. „După ce am fost prima televiziune din Europa de Est care a introdus sistemul HD, acum vom fi prima televiziune care va avea un platou multimedia de ultimă generaţie. Abia aştept să văd cum o să meargă sacoul meu roşu vintage cu platoul cel nou“, a spus Andreea Esca.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU