11.7 C
Craiova
marți, 23 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinSecretele şi traumele Emmanuellei

Secretele şi traumele Emmanuellei

A fost protagonista celui mai cunoscut film erotic din toate timpurile, legendarul „Emmanuelle“, urmărit de peste 650 de milioane de spectatori din toată lumea.

Ajunsă la 55 de ani, controversata actriţă Sylvia Kristel a acceptat să îşi dezvăluie viaţa, într-o carte fără secrete, în care vedeta vorbeşte despre violul suferit la nouă ani, despre debutul în show-bizz graţie personajului Emmanuelle, de pe urma căruia a câştigat doar 3.000 de euro, dar şi despre „prietenia“ sa cu vodca sau despre cancerul la gât cu care a fost diagnosticată. Kristel nu uită să dedice un spaţiu amplu din „Undressing Emmanuelle (Dezbrăcând-o pe Emmanuelle)“ peliculei căreia îi datorează celebritatea sa şi care la lansare, în 1974, a provocat un scandal uriaş, dar care astăzi a devenit unul dintre filmele clasice ale cinematografiei erotice. „Faţă de filmele erotice de azi, e un fel de Alice în ţara minunilor. Fiul meu Arthur a văzut recent filmul pentru prima dată şi l-a luat somnul. I s-a părut extrem de plictisitor“, povesteşte actriţa, care actualmente locuieşte la Amsterdam.

Calvarul unei dive

Viaţa olandezei Sylvia a fost un calvar. Totul a început cu singurătatea din copilăria petrecută în Utrecht, unde părinţii, incapabili să îi ofere dragoste, şi-au dedicat întregul timp administrării unui hotel. La nouă ani, cea care avea să devină simbolul cinematografiei erotice a avut prima sa întâlnire cu sexul, experienţa marcând-o pentru tot restul vieţii: unul dintre managerii hotelului aflat în proprietatea părinţilor săi a violat-o. Altă experienţă traumatică s-a petrecut la 14 ani. Tatăl său şi-a părăsit soţia pentru altă femeie, o trădare pe care Sylivia nu a reuşit să o ierte niciodată şi care a determinat-o „să se arunce cu capul înainte“ în cariera de model şi de actriţă. Regină a frumuseţii, înconjurată de zeci de admiratori, Sylvia avea doar 20 de ani când a fost aleasă pentru rolul „Emmanuelle“. În ciuda scenelor foarte îndrăzneţe, tânăra olandeză a decis să facă marele pas cu binecuvântarea poetului de 40 de ani Hugo Claus, de naţionalitate belgiană, care era partenerul său de viaţă din acea perioadă. Kristel era convinsă că graţie „eleganţei şi distincţiei sale“ filmul nu ar fi fost pur şi simplu o peliculă porno şi că regizorul Just Jaeckin cu siguranţă nu s-ar fi coborât să regizeze „ceva vulgar“. Totul a mers bine în timpul filmărilor în Thailanda.

Celebritate cu urmări

Părăsită de Hugo Claus, care era sătul până peste cap de circul din jurul iubitei sale după incredibilul succes cu „Emmanuelle“, fermecătoarea Sylvia trăieşte în continuare o perioadă plină de suişuri şi coborâşuri. Începe să fie bună „prietenă“ cu paharul, „zboară“ de la un amant la altul, în palmaresul său numărându-se şi nume celebre precum Gerard Depardieu sau Warren Beatty, iar în 1975 a devenit mamă pentru prima şi ultima dată. Astăzi, fiul său Arthur este barman într-un local din Amsterdam. După o relaţie turbulentă cu actorul Ian McShane, care a durat cinci ani şi care a stat sub imperiul alcoolului şi al drogurilor, Kristel şi-a făcut valizele şi a părăsit Cetatea Filmului, iar în 1982 s-a întors în ţara sa natală, cu sănătatea distrusă de consumul de alcool şi de droguri. Trei ani mai târziu s-a căsătorit cu un cineast francez, Philip Blot, şi continuă să apară în pelicule de mâna a doua, de cele mai multe ori renunţând total sau parţial la haine şi continuând să îşi arăte nurii fără cea mai mică inhibiţie. La puţin timp după căsătorie, Sylvia s-a pomenit în casă cu reprezentanţii justiţiei care i-au pus sub sechestru chiar şi pozele de familie şi asta din cauza datoriilor uriaşe făcute pentru a avea un nivel de viaţă ridicat. Dar ghinioanele nu se opresc aici. Din cauza vârstei, nu a mai fost solicitată să interpreteze roluri tip Emmanuelle. În urmă cu trei ani a fost diagnosticată cu cancer la gât, care se extinde spre plămâni, iar ultimul său tovarăş de viaţă, un producător belgian de radio, a murit. La 55 de ani, Sylvia nu se mai consideră decât o „actriţă îmbătrânită, o artistă în convalescenţă şi o femeie în sfârşit capabilă să se prezinte aşa cum e“.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS