3.9 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024

Clătite mexicane

Ingrediente: un piept de pui mare, dezosat, sau 0,5 kg carne de vită tocată; 2 ardei graşi mari; o cutie de porumb fiert; o cutie de ciuperci tăiate; o ceapă uscată sau o legătură de ceapă verde; sare, piper, boia dulce şi iute de ardei; o lingură de bulion sau puţin ketchup; 5 linguri de caşcaval ras; 3 linguri de ulei; 20 sau mai multe clătite deja preparate.

Mod de preparare:

Faceţi clătite simple, din apă, făină, sare şi un ou. Pentru o tavă mare de cuptor aveţi nevoie de 22 clătite. Pentru umplutură, tocaţi pieptul de pui sau carnea de vită împreună cu ceapa. Într-o tigaie mare puneţi la călit în ulei ardeii, ciupercile, porumbul fiert, toate uşor condimentate. După ce s-au călit două minute, adăugaţi carnea şi puţină apă şi lăsaţi-o să fiarbă. La sfârşit adăugaţi bulionul sau ketchup-ul şi condimentaţi după gust cu boia dulce şi iute. După ce umplutura s-a răcit, umpleţi clătitele şi aşezaţi-le în tava de cuptor, iar deasupra presăraţi caşcaval şi daţi pentru zece minute la cuptor să se topească caşcavalul. Se servesc alături de garnituri din salate sau soteuri de morcovi dulci.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS