Ingrediente: un piept de pui mare, dezosat, sau 0,5 kg carne de vită tocată; 2 ardei graşi mari; o cutie de porumb fiert; o cutie de ciuperci tăiate; o ceapă uscată sau o legătură de ceapă verde; sare, piper, boia dulce şi iute de ardei; o lingură de bulion sau puţin ketchup; 5 linguri de caşcaval ras; 3 linguri de ulei; 20 sau mai multe clătite deja preparate.
Mod de preparare:
Faceţi clătite simple, din apă, făină, sare şi un ou. Pentru o tavă mare de cuptor aveţi nevoie de 22 clătite. Pentru umplutură, tocaţi pieptul de pui sau carnea de vită împreună cu ceapa. Într-o tigaie mare puneţi la călit în ulei ardeii, ciupercile, porumbul fiert, toate uşor condimentate. După ce s-au călit două minute, adăugaţi carnea şi puţină apă şi lăsaţi-o să fiarbă. La sfârşit adăugaţi bulionul sau ketchup-ul şi condimentaţi după gust cu boia dulce şi iute. După ce umplutura s-a răcit, umpleţi clătitele şi aşezaţi-le în tava de cuptor, iar deasupra presăraţi caşcaval şi daţi pentru zece minute la cuptor să se topească caşcavalul. Se servesc alături de garnituri din salate sau soteuri de morcovi dulci.