20.9 C
Craiova
marți, 16 aprilie, 2024

Borş de ciuperci

Ingrediente: 1 l apă; 1/2 l borş; 300 g ciuperci; 1 ceapă; 1 morcov mic; 1 pătrunjel; 2 linguri orez; 4 linguri smântână; mărar; pătrunjel; leuştean; sare.

 

Mod de preparare:

Morcovul şi pătrunjelul se curăţă, se spală, se dau prin răzătoarea de zarzavat şi se pun la fiert cu apa, împreună cu ceapa tăiată mărunt. Când zarzavatul este gata fiert, se strecoară, iar în zeama de zarzavat obţinută se pun orezul, ciupercile spălate şi tăiate felii subţiri şi sarea. Se lasă să fiarbă la foc mic, acoperit, până este gata orezul. Se adaugă verdeaţa tocată şi borşul clocotit şi se mai lasă să dea două-trei clocote. Se serveşte dres cu smântână.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS