24.5 C
Craiova
vineri, 29 martie, 2024
Știri de ultima orăMagazinTribul Wanya - o ciudăţenie a naturii

Tribul Wanya – o ciudăţenie a naturii

Într-una dintre junglele situate între Zimbabwe şi Botswana trăieşte un trib ce duce o viaţă nomadă şi izolată. Cea mai frapantă deosebire dintre membrii acestei comunităţi şi oamenii obişnuiţi este aceea că primii au doar două degete la picioare, nu cinci. Capătul fiecărui deget e aidoma ghearei de struţ şi, mai mult decât atât, printre membrii acestei populaţii există şi persoane cu degete unite printr-o membrană.
Este vorba de tribul Wanya, o comunitate care iniţial făcuse parte din naţiunea Wanya din Mozambic, o naţiune cu o istorie veche, ce datează din secolul
al XIV-lea. Membrii acestei comunităţi erau extrem de temători şi timizi, evitând contactul cu alte popoare. În secolul al XVIII-lea, pe când portughezii dominau Mozambicul, un trib ce se învecina cu această populaţie şi care se afla în conflict cu wanya-enii a solicitat intervenţia armată a portughezilor, acesta fiind momentul când wanya-enii au început să fie cunoscuţi de lumea exterioară. Portugalia a trimis de trei ori corpul expediţionar să atace această populaţie şi, fiind înfrânţi, wanya-enii au fugit în jungla din Zimbabwe.
Oamenii cu două degete la picioare sunt sănătoşi şi puternici şi nu sunt stânjeniţi în muncă sau în viaţă de „ciudăţenia“ cu care natura i-a înzestrat. Specialiştii afirmă că există o explicaţie medicală pentru faptul că membrii acestui trib se nasc cu doar două degete la picioare: acest „handicap“ se produce din cauza faptului că wanya-enii nu se căsătoresc decât cu alţi membri ai tribului lor, ceea ce duce la mutaţii genetice care au ca rezultat aceste malformaţii.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS