17 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinFlori cu nume de vedetă

Flori cu nume de vedetă


O statuetă Oscar pe şemineul vilei din Malibu sau propria stea pe celebrul bulevard Walk of Fame reprezintă cu certitudine semne ale recunoaşterii meritelor vedetelor, doar că în prezent putem găsi urme ale celebrităţilor chiar şi în grădină.

Onoarea „supremă“ ce poate fi făcută unei persoane publice este acordarea privilegiului de a-şi împrumuta numele unei flori şi, în general, femeile sunt cele care se bucură de acest tip de recunoaştere. La fel ca trandafirul „Barbra Streisand“ de un roşu intens ori ca „varianta“ Marilyn Monroe, de culoarea piersicii, există multe flori botezate după unele dintre cele mai cunoscute persoane din lume. Acestea şi-au asigurat un loc în istoria horticulturii şi înfloresc pe zi ce trece.

 

Ducesa de Cornwall

 

Viaţa soţiei prinţului Charles a devenit mai roz în iunie 2005, când a participat la ceremonia de prezentare a unei specii de trandafir ce îi poartă numele. Alături de soţul său, proaspăta mireasă a fost încântată să prezinte în premieră mondială trandafirul botezat „Ducesa de Cornwall“. Noua specie de trandafir este roz, are un parfum suav şi s-a asortat perfect cu compleul elegant, roz, evident, pe care Camilla l-a ales special pentru această ocazie. Mai mult decât atât, floarea a fost creată pentru o cauză nobilă: fondurile obţinute din vânzarea trandafirului „Ducesa de Cornwall“ au fost transferate în contul Societăţii Britanice pentru Osteoporoză, condusă chiar de Ducesa de Cornwall.

 

Heidi Klum

 

Soţia lui Seal, cântăreţul care a cunoscut succesul cu melodia „Kiss From a Rose“ (Sărutul trandafirului), frumoasa Heidi Klum, a fost încântată să „primească“ un trandafir ce îi poartă numele. „Nu aş fi îndrăznit să visez vreodată că îmi voi împrumuta numele unei flori nobile“, a spus Heidi Klum. Descriind floarea drept „un trandafir bogat cu flori de un roşu închis“, frumoasa Klum speră că trandafirul ei va fi la fel de frumos şi de apreciat chiar şi după ce soarele „nu va mai străluci pe strada ei“. „Sper că pasionaţilor de grădinărit le va plăcea trandafirul «Heidi Klum» şi că acesta va înflori şi după ce cariera mea se va încheia“, a declarat Heidi Klum cu optimism.

 

Liv Tyler

 

Celebra Liv Tyler a avut şi ea privilegiul de a avea propria floare şi, mai mult decât atât, esenţa trandafirului ei a fost transformată într-un parfum. Admiratorii ei pot purta trandafirul „Liv Tyler“ la reverul hainei sau pot să se bucure de mireasma parfumului creat din petalele acestei flori: „frumosul şi bogatul trandafir roz“, aşa cum îl descrie Liv Tyler, adaugă o notă catifelată apei de parfum „Very Irresistible“ a faimoasei case Givenchy. În ciuda faptului că ea este imaginea acestui parfum, actriţa este modestă atunci când vorbeşte despre onoarea ce i-a fost făcută: „Poate reuşesc să îi conving să-mi dedice un arbust, pe care să-l pot planta şi eu în grădină“, a glumit Liv Tyler.

Aishwarya Rai

 

Una dintre cele mai cunoscute actriţe indiene, Aishwarya Rai, nu s-a lăsat nici ea mai prejos şi a primit un omagiu floral din partea ţării sale natale. Frumoasa actriţă a mers până în Olanda pentru a „face cunoştinţă“ cu laleaua „Aishwarya Rai“, o floare care, deşi este simbolul acestei ţări, reflectă cu precizie savoarea orientală datorită culorilor sale vii – roşu intens, galben şi portocaliu. Se pare că gestul florarilor olandezi de a-i oferi această floare a făcut-o pe Aishwarya Rai să se simtă ca acasă: „Acum mă identific cu Amsterdamul“, a declarat frumoasa indiancă în momentul în care a văzut pentru prima dată floarea botezată cu numele ei.

 

Laura Bush

 

Prima Doamnă a Statelor Unite se mândreşte cu un buchet întreg de flori botezate cu numele ei, printre acestea numărându-se petunia „Laura Bush“, o specie inventată pe când soţul său, George W. Bush, era guvernatorul statului Texas. De curând, două specii de orhidee au fost botezate cu numele Primei Doamne a Americii: este vorba despre orhideea Brassolaeliocattleya „Laura Bush“, de culoare alb şi roşu, care se cultivă în Statele Unite, şi de orhideea Mokara „Laura Bush“, de culoare galben-lămâie, originară din Singapore. „Pentru mine nu există o bucurie mai mare decât să ştiu că o orhidee îmi poartă numele“, a declarat Prima Doamnă.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS