8 C
Craiova
vineri, 19 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinAl Pacino, răsplătit pentru întreaga carieră

Al Pacino, răsplătit pentru întreaga carieră

Institutul American de Film l-a răsplătit de curând pe marele Al Pacino pentru contribuţia adusă cinematografiei, oferindu-i acestuia Premiul pentru Întreaga Activitate.  

Al Pacino a ţinut discursuri magistrale pe marile ecrane când a interpretat personaje precum Michael Corleone sau Tony Montana, însă, în momentul în care a urcat pe scenă pentru a primi distincţia oferită de Institutul American de Film, marele actor a rămas fără cuvinte, poate pentru prima dată în viaţa lui. „În momentul acesta am nevoie de un personaj“, a spus actorul de 67 de ani, copleşit de emoţie. „Nu cred că sunt în stare să fac ceva acum din proprie iniţiativă“, a continuat el.
Cu toate acestea, lui Pacino nu i-au rămas prea multe de spus despre cariera sa, după ce mari nume din industria cinematografiei, precum Oliver Stone, Kirk Douglas, Andy Garcia şi Robin Williams i-au adus un omagiu. În timpul ceremoniei care s-a desfăşurat la Teatrul Kodak din Los Angeles, spectatorii s-au delectat cu secvenţe din filmele care l-au făcut celebru pe Al Pacino, aducându-şi cu plăcere aminte de rolurile interpretate de acesta în pelicule precum „Naşul“, „Scarface“, „După-amiază de câine“, „Serpico“ sau „Parfum de femeie“.

Despre Al Pacino

Al Pacino s-a născut în cartierul Bronx din New York, într-o familie italiano-americană. Tatăl său, Salvatore Pacino, provenea din oraşul italian Corleone, din provincia Palermo, Sicilia, iar mama sa, Rose Gerard, se trăgea dintr-un nativ italian şi o newyorkeză de origine italiană. Părinţii săi au divorţat când Pacino era copil şi mai târziu el s-a mutat cu mama sa în casa bunicilor, unde şi-a petrecut restul copilăriei. Când era tânăr, lui Al îi plăcea să imite actorii pe care îi vedea în filme, încerca diverse voci şi stări emoţionale. Chiar dacă orele de la şcoală nu îi erau pe plac, îşi găsea liniştea în piesele de teatru ale şcolii. Crescând în New York, Al Pacino a descoperit actoria pe când era copil. „La trei ani îl imitam pe Al Jolson. Iar mai târziu, când am mai crescut, am simţit că scena este singurul loc unde pot găsi pacea interioară şi unde mă pot linişti“, a spus Al Pacino. Actorul a câştigat de două ori Premiul Tony şi a fost nominalizat de opt ori la Premiul Oscar, pe care l-a obţinut în anul 1992 pentru rolul locotenent-colonelului Frank Slade din filmul „Parfum de femeie“. În anul 1996, Pacino a primit Premiul pentru întreaga carieră, acordat de Organizaţia independentă de film „Independent Feature Project“, iar în anul 2001, în timpul ceremoniei de decernare a Globurilor de Aur, i-a fost înmânat Premiul „Cecil B. DeMille“, oferit de Organizaţia de presă Hollywood Foreign Press Association.
 
Numai de bine despre actor

Roberta, sora lui Al, povesteşte că fratele său a dovedit dintotdeauna că are talent actoricesc, iar din punctul ei de vedere, fără a fi subiectivă, fratele ei este „unul dintre cei mai mari artişti din istorie“. „Măiestria ta este întrecută doar de generozitatea şi căldura spiritului tău“, a ţinut să spună Andy Garcia, care l-a avut ca partener pe Al Pacino în pelicula „Naşul III“. „Din punctul meu de vedere eşti un Van Gogh sau un Modigliani al cinematografiei“, a continuat Garcia. Actorul Jamie Foxx, care a lucrat cu Al Pacino pentru pelicula „Any Given Sunday“, a spus despre despre acesta că este „cel mai talentat actor din întreaga lume“, iar regizorul şi scenaristul Oliver Stone, cel care se face „vinovat“ pentru excepţionala peliculă „Scarface“, a lăudat „simţul umorului primejdios“ al lui Al Pacino, dar şi „imensa lui inimă, rămasă poate neînţeleasă“. Pacino a primit astfel cel de-al 35-lea premiu pentru întreaga carieră acordat de Institutul American de Film, în galeria laureaţilor acestui premiu numărându-se şi Sean Connery, Martin Scorsese, Steven Spielberg, Jack Nicholson ş.a.

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS

1 COMENTARIU