16.7 C
Craiova
joi, 28 martie, 2024

Scurte ştiri

Consilierii, dotaţi cu laptopuri
Gluma făcută de primarul Craiovei, Antonie Solomon, în urmă cu câteva luni, când, iritat de hârtiile auncate alandala în dosarele de şedinţă ale consilierilor locali, a declarat că le va cumpăra laptopuri, a ţinut. Ieri, cei 27 de consilieri municipali şi-au ridicat de la primărie sculele de 900 de milioane de lei vechi. „De acum o să primească materialele pe suport electronic. Sper să nu se mai încurce“, a spus Solomon. El nu a precizat ce se va întâmpla când funcţionarii de la Serviciul administraţie publică, angajaţii care plasau până acum documentele anapoda în dosare, vor salva la fel de dezordonat materialele pe dischetele sau CD-urile consilierilor.
Marian BĂDÎRCI

Aceleaşi impozite şi în 2008
Taxele şi impozitele vor rămâne neschimbate în 2008. Potrivit ministrului economiei şi finanţelor, Varujan Vosganian, nivelul acestora nu trebuie mărit pentru că sistemul fiscal actual aduce suficiente venituri la bugetul statului. În plus, autorităţile promit că anul viitor Codul Fiscal nu va mai fi modificat. La rândul său, premierul Călin Popescu Tăriceanu consideră că nu există nici un motiv pentru care strategia fiscală trebuie modificată, de vreme ce se dovedeşte de succes. „Trebuie să ne ferim ca dracu’ de tămâie. Există un dicton francez (…) prea mult impozit omoară impozitul. La noi, în România, s-a dovedit cu prisosinţă acest lucru din 1990 şi până în 2005. (…) Nu ai motiv să schimbi o strategie care se dovedeşte de succes“, a declarat primul-ministru.
NewsIn

Primăria, gata să aprobe un bordel
O casă de toleranţă era aproape să primească avizul consilierilor locali ai Băniei. Aceştia au fost aproape de un vot prin care ar fi consfinţit concesionarea unui teren în vederea construirii unui bordel, pe strada Calea Severinului nr. 1. Ilegalitatea a fost evitată datorită intervenţiei consilierului Mihail Neagoe, cel care a citit şi cererea completă adresată de solicitanţi în vederea concesionării.
Marian Bădîrci

Economie la Zilele Municipiului Târgu Jiu
Primăria Târgu Jiu a reuşit să facă o economie de 50.000 de lei cu ocazia Zilelor Municipiului. Pentru organizarea manifestărilor, au fost alocate 200.000 de lei, din care s-au cheltuit doar 150.000 de lei. Banii vor fi folosiţi pentru executarea unor lucrări de investiţii pe care primăria le are în derulare.
Andrei IONESCU

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS