10.3 C
Craiova
joi, 25 aprilie, 2024
Știri de ultima orăMagazinMamaia, perla litoralului românesc

Mamaia, perla litoralului românesc

1 Iunie… Ziua Internaţională a Copilului, desigur. Dar şi deschiderea oficială a sezonului estival! Cu alte cuvinte, MAREA ne aşteaptă!

Staţiunile litoralului lomânesc s-au străduit, pentru această vară, să pună la dispoziţa turiştilor o gamă variată de oferte. De la vile şi căsuţe, la hoteluri de … numeroase stele, „perlele Mării Negre“ îi aşteaptă pe turişti să-şi golească buzunarele în concedii sau vacanţe de neuitat.
Staţiunea Mamaia este binecunoscută iubitorilor de lux, dar şi de distracţii fierbinţi. Pentru că este considerată primul punct de atracţie al litoralului, ofertele de care dispune sunt pe măsura buzunarelor… subţiri şi pline. Mamaia este locul ideal pentru vacanţă, atât pentru adulţi, cât şi pentru copii, aceştia având posibilitatea petrecerii unor momente de neuitat fie în telegondola care traversează staţiunea, fie în Aqua Park, unde nenumăratele piscine şi jocuri acvatice fac deliciul turiştilor.

Pentru orice buzunar

Iată câteva posibilităţi de cazare în Mamaia pe toată perioada estivală: 
Hotelul Central 3* se află în centrul staţiunii, la 100 m de plajă. Dispune de 120 de camere duble şi trei apartamente, restaurant, piscină, bar, parcare, plajă proprie. Preţurile de cazare variază, în funcţie de perioada aleasă. Între 6 – 15 iunie, patul într-o cameră dublă este, pe un sejur de şase zile, de 324 de lei. Preţul creşte progresiv, până la 768 de lei de persoană, în perioada de vârf – august. 
Hotel Tomis 2* este, de asemenea, situat în centrul staţiunii, la 100 m de plajă şi 50 m de Lacul Mamaia. Hotelul este complet renovat şi are parter şi patru etaje, restaurant, bar de zi, recepţie, seif, parcare proprie gratuită şi păzită. Toate camerele sunt dotate cu televizor şi minibar. Preţurile pornesc de la 707 lei, ajungând, în august, la 989 de lei, pentru o persoană, pe sejur de şase zile. Câteva amănunte de menţionat: tarifele includ cazare în cameră dublă cu vedere spre lac şi bonuri valorice de 60 lei/zi/pers. Pentru camerele cu vedere la mare, tariful de cazare se majorează cu 10%. Primul copil în vârstă de până la 12 ani beneficiază de cazare gratuită. Al doilea copil, fără pat suplimentar, plăteşte 25% din preţul de cazare loc/zi, iar cu pat suplimentar 50% din preţul de cazare loc/zi.

Pentru cei cu dare de mână

Hotelul Iaki 4* este situat la numai 20 m de plajă. Fostul Hotel Bucureşti a fost cumpărat în anul 1999 de fotbalistul Gică Hagi. În 2001, noul hotel de patru stele, reamenajat la standarde internaţionale, a intrat în circuitul turistic al litoralului românesc.
Poziţia privilegiată a hotelului, deschiderea spre mare sau spre lac care te îmbie să urmăreşti un spectaculos răsărit de soare din Marea Neagră sau magnificul apus al acestuia în apele lacului Siutghiol, adierea continuă a brizei, precum şi ambianţa de relaxare şi confort sunt doar câteva elemente care fac din Hotelul Iaki o locaţie specială. Hotelul dispune de parcare, piscină, sală fitness, saună.
În luna iunie, un sejur de şase zile în cameră dublă standard cu mic dejun inclus costă 1.287 de lei. Un loc într-un apartament modernizat, în aceeaşi perioadă, este ceva mai scump: 1.857 de lei. Taxa locală de 5% se aplică doar pentru prima noapte de cazare şi se plăteşte la recepţie. Ofertele sunt valabile la Agenţia Mapamond din Craiova.

 

ȘTIRI VIDEO GdS

ȘTIRI GdS